Sikringen udskydes trods to jordskred

Skrænterne ved Nakkehoved i Nordsjælland skrider, men strækningen sikres ikke indtil videre. Søfartsstyrelsen afventer kommuners kystsikringsplaner, lyder det.

00:53

Se videoen fra Nakkehoved. Video: TV 2 Lorry

Området ved Nakkehoved Fyr i Gilleleje er farligt for tiden.

Skrænterne mod vandet skrider, og der er opsat en midlertidig afspærring på strækningen mellem de to fyr i det nordsjællandske.

Selvom problemet har været velkendt langs skrænten siden julen 2017, vil Søfartsstyrelsen ikke sikre skrænterne endnu. I stedet afventer de kommunernes samlede plan for kystsikringen mellem Helsingør og Hundested. 

Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Læs også Endnu et voldsomt jordskred ved kyst: Politikere kræver handling

Ved skrænten mellem Nakkehoved Fyr og Nakkehoved Østre Fyr er der sket en såkaldt underminering. Det betyder, at jorden ved foden af skrænten forsvinder, hvilket resulterer i, at hele skrænten til sidst skrider.

Indtil videre er en trampesti, som går langs skrænten, forsvundet sammen med en bænk ved et udsigtspunkt. Derfor har beredskabstjenesten opsat mimestrimmel for at advare borgere om at gå for tæt på kanten af skrænten.

Selvom det er Søfartsstyrelsen, der ejer området mellem de to fyr, har de valgt at skyde en mulig sikring af kysten til hjørne indtil videre.

Det skyldes det tværkommunale projekt om kystsikring, som Halsnæs, Gribskov og Helsingør Kommune iværksatte efter Bodil-stormen i 2013. 

Læs også Voldsomt jordskred i Nordsjælland

- Søfartsstyrelsen vil imellemtiden henvende sig til Gribskov Kommune, der lejer Nakkehoved Fyr, for at afdække, om det vil være relevant at få lavet en geoteknisk analyse af området ved Nakkehoved Fyr, skriver styrelsen i en kommentar til Frederiksborg Amts Avis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik