Populær musik-festival tror på strandfest og præsenterer nye navne

Musik i Lejet har onsdag offentliggjort fem nye navne til sommerens festival, der løber af stablen 22. - 24. juli i Tisvildeleje.

Musik i Lejet har de seneste tolv år udviklet sig til en særdeles populær festival, hvor gæsterne bliver budt på musik, gastronomi og kunst.

Sidste år måtte man aflyse på grund af coronaens tag i Danmark, men i år satser man benhårdt på at tage revanche.

Onsdag har Musik i Lejet præsenteret fem nye kunstnere, der skal spille op til fest.

Festivalgæsterne kan se frem til så forskellige kunstnere som rapgruppen Malk De Koijn og den folkekære Anne Linnet, mens nye fremadstormende navne som Jada, Jung og GRETA også byder op til dans og fællesskrål.

De supplerer Benjamin Hav, Tessa, Calby og Lord Siva, der allerede er præsenteret. Artisterne er alle danske, og det falder ned i dogmet, som Musik i Lejet præsenterede tilbage i efteråret.

Kun danske navne

Her meldte arrangørerne bag festivalen ud, at man i solidaritet med den danske musikbranche har valgt at dedikere musikprogrammet til de danske artister.

- Det er et helt særligt år. Både festivaler, musikere og branchen i bred forstand har haft uvante vilkår det seneste år. Derfor var det helt naturligt at se på hvilke tiltag, vi kunne bidrage med for at støtte en branche i krise. De fleste danske musikere glæder sig helt vildt til at komme ud og spille under åben himmel for et levende publikum, fortæller programansvarlig, Andreas Grauengaard, i en pressemeddelelse.

Ligesom hos andre af sommerens festivaler så gør coronapandemien, at afviklingen lever en uvis tilværelse. Men Musik i Lejet tror på, at de kan tænde for musikken, når vi rammer 22. juli.

quote - Når vi holder festival har over 90 procent af befolkningen vaccineret, så jeg mener sagtens vi kan afholde en fuld funktionsdygtig festival

Peter Maarbjerg, formand for musik i lejet

Tror på afholdelse

- Når vi holder festival, har over 90 procent af befolkningen vaccineret, så jeg mener sagtens, vi kan afholde en fuld funktionsdygtig festival, fortæller Peter Maarbjerg, der er formand for Musik i Lejet, til TV 2 Lorry.

Og selvom Sundhedsstyrelsen tirsdag kunne fortælle, at det danske vaccinationsprogram er udskudt tre uger, så krydser man fingre for, at det ikke får nogen betydning.

- Det går lidt i den ene og anden retning, og vi ligger næsten i alle scenarier, hvor man er kommet så langt med at vaccinere, at det ikke er et problem.

Billetkøberne af sidste års aflyste festival fik lov at overføre deres billet til 2021-udgaven af Musik i Lejet, og det har vist sig som en ganske populær mulighed.

Således har kun 50 af de 8.000 billetkøbere fået penge retur for deres billet. Alle andre har bibeholdt den, og det har gjort billetsalget til årets festival nærmest ikke-eksisterende.

Onsdag meldte en anden af landets største festivaler Grøn Koncert ud, at man ville inddele gæsterne på årets festivaler i sektioner, ligesom man har nedjusteret antallet af gæster, men i stedet øget antallet af koncerter.

Peter Maarbjerg fortæller, at man på grund af de fysiske rammer ikke kan kopiere Grøn Koncerts tiltag. 

- Vi arbejder på at indrette os anderledes og styre den store menneskemængde på en anden måde. Vi ser på, om vi kan flytte nogle ting ud af pladsen for at skabe mere rum, og om vi kan sætte ind der, hvor der typisk opstår kø og trængsel, men vores udgangspunkt er, at vi gennemfører festivalen, som vi plejer.

Skulle det værst tænkelige ske for Musik i Lejet, at sommerens festival ikke bliver til noget, så beroliger Peter Maarbjerg de mange festivalgængere, der frygter at Musik i Lejet må dreje nøglen om.

- Regeringen har allerede meldt ud, at vi vil blive kompenseret, hvis vi bliver tvunget til at aflyse. Men vi har ikke noget ønske om at være på bistandshjælp, det er ikke derfor, vi laver en festival.

Programmet for festivalen er langt fra endeligt, og de resterende kunstnere, der forventes at nå i omegnen af 40 styks, bliver løbende præsenteret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

Plejehjemsklovn1

playCirkusklovne måtte ikke optræde. Så lejede de en lift og steg til vejrs

Roskilde Festival

Her kan du komme på festival trods corona-restriktioner

copenhagen historic grand prix

Trods aflysninger på stribe: Motorløb i København gennemfører historisk grandprix

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere