Politiet får kritik for ikke at efterforske hærværk mod veterantog

Nordsjællands Politi vil ikke bruge ressourcer på at efterforske en sag om hærværk på et veterantog i Græsted. Det møder nu kritik fra veterantogsformanden.

Sagen om veterantoget i Græsted, der i weekenden blev udsat for hærværk og indbrud, nåede knap nok at lande på Nordsjællands Politis skrivebord, før den blev parkeret.

quote Det er en ny virkelighed, vi desværre må vænne os til.

Michael Randrup, formand for Nordsjælland Veterantog

Det skyldes, at Nordsjællands Politi ifølge politikommissær Ole Hestbæk har valgt ikke at efterforske sagen.

- Mængden af opgaver stemmer ikke overens med mængden af personale. Så vi må prioritere. Det kan ressourcemæssigt ikke betale sig at sætte to mænd ud og efterforske, så derfor er der ingen efterforsker på sagen, siger Ole Hestbæk til TV 2 Lorry og uddyber, at politiet ikke skelner mellem et veterantog og et almindeligt tog i deres behandling af sagen.

Politiets udmelding ærgrer Michael Randrup, der er formand for Nordsjælland Veterantog. Han stiller sig uforstående over for politiets manglende indsamling af kriminaltekniske spor. 

- Ud fra et retfærdighedsprincip føles det jo forkert, at politiet ikke vil fokusere på sagen. Vi har både genstande med mulige fingreaftryk på og billeder fra et overvågningskamera, men dem har de så vidt jeg ved heller ikke set på. Man kunne i det mindste indsamle de kriminaltekniske spor, så de har noget at gå efter, hvis episoden gentager sig. Hvis ikke engang politiet gider det, så er vi langt tilbage, siger den lettere frustrerede formand.

Nordsjælland Veterantog har i alt 43 tog og vogne, hvoraf cirka 25 af dem er i drift.
Nordsjælland Veterantog har i alt 43 tog og vogne, hvoraf cirka 25 af dem er i drift.
Foto: Privatfoto

Ved weekendens hærværk blev en dør på veterantoget sparket ind, fem ruder blev knust, og to pulverslukkere blev smidt ud på togskinnerne.

Michael Randrup savner dengang, hvor en landbetjent var til stede i lokalområderne. Den synlige indsats er ifølge veterantogsformanden ikke længere tilstede, og det synes han er trist. 

- Det er en ny virkelighed, vi desværre må vænne os til. Jeg forstår prioriteringen af sagen, men det hjælper bare ikke os, siger Michael Randrup og uddyber:

Der skal jo være en opdagelsesrisiko ved at begå hærværk og indbrud. Man skal ikke bare tro, at man altså kan gå ustraffet, men det bliver det signal, der bliver sendt. 

Politikommissær Ole Hestbæk fremhæver dog, at sagen ikke er glemt, og hvis nogen ligger inde med oplysninger om hærværket, bedes de kontakte Nordsjællands Politi, oplyser han.

Hærværket fandt nærmere bestemt sted mellem lørdag klokken 16.00 og søndag klokken 10.00, oplyser politiet.

Nordsjælland Veterantog

TV 2 Lorry besøgte sidste år veterantogene i Græsted, da der var veterantræf. 

Amerikanerbiler, veterantog og Danmarks sidste dødsdrome er trækplaster i Græsted.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

illum.jpg

Maskerede tyve stjæler ure i rambuktyveri ved Illum

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere