Politiet bekræfter: Einar er fundet død

I over en uge har man ledt efter en 86-årig dement mand, der gik fra plejecenter. Nu er fundet død tæt på sit hjem.

Nordsjællands Politi efterlyste Einar den 7. august, efter at den 86-årige demente mand aftenen forinden var gået fra sit hjem ved plejecenteret Trongårdsbakken i Vejby.

Politiet søgte i de efterfølgende dage med hunde og droner og tjekkede overvågningsbilleder uden at finde spor efter Einar.

Så sent som fredag aften opfordrede politiet endnu en gang borgere til at holde et vågent øje, efter at Einar nu havde været væk i over en uge, og da man vurderede, at han ikke var i stand til at klare sig selv.

Han var dog kendt for at for både at kunne komme vidt omkring ved egen hjælp, men også for let at falde i snak med andre.

Blev fundet i en grøft

Men blot 24 timer senere blev Einar fundet død lørdag aften. Han lå i en grøft få hundrede meter fra plejecenteret, bekræfter vagtchefen hos Nordsjællands Politi, Christian Kobbernagel.

- Lidt efter klokken 19 får vi meldingen om, at man har fundet Einar. Man var sikker på hans identitet, og de pårørende er underrettet, siger vagtchefen til TV 2 Lorry.

Liget blev fundet af indsatslederen fra den frivillige organisation Missing People, der sammen med sin hund var ude og lede efter Einar. Faktisk var dagens store eftersøgning blevet afsluttet, men indsastslederen manglede stadig at afsøge et lille område, før eftersøgningen af Einar kunne afsluttes helt.

Sammen med fire frivillige afsøgte hun området, hvor man altså endte med at finde Einar i koordinering med politiet, oplyser Vivian Eriksen, der er presseansvarlig hos Missing People. 

Kvinden og hunden fra organisationen Missing People, der fandt liget af Einar.
Kvinden og hunden fra organisationen Missing People, der fandt liget af Einar.
Foto: Presse-fotos.dk

Ifølge politiet har Einar sandsynligvis ligget i grøften gennem et stykke tid, hvor han muligvis har ligget siden han forsvandt om aftenen torsdag den 6. august.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Lucas Kragh Christiansen

Politiet efterlyser igen mistænkt med nyt foto fra efterforskningen

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere