Naboklage kan koste populær restaurant livet

Fremtiden er usikker for restauranten, der åbnede for bare otte måneder siden.

Planklagenævnet har omstødt en dispensation, der nu kan få alvorlige konsekvenser for Bistro No. 3 i Gilleleje. Foto: Google maps

Bistro No. 3 i Gilleleje har kun eksisteret i otte måneder, men nu kan restauranten risikere at lukke, efter at Planklagenævnet har omstødt en dispensation fra Gribskov Kommune. 

Nævnet skriver, at en restaurant med 72 pladser ikke er "en lille restaurant", samt at områdets karakter af boligområde brydes. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ejeren af Bistro No. 3, Michael Olesen, er ærgerlig over beslutningen.

- Vi har haft alle tilladelser i orden og har en fin og populær restaurant. Vi er professionelle og gør alt for, at alt er, som det skal være, så vi er ærgerlige over, at vi har banket det her op på otte måneder og måske skal lukke, siger han.

Læs også Burgerrestaurant får sin tredje sure smiley på et halvt år

Udvalgsformand vil gå i dialog

Pernille Søndergaard (Nytgribskov), som er formand for udvalget Udvikling, By og Land, regner dog ikke med, at restauranten kommer til at lukke.

- Vi vil gå i dialog, så vi kan sørge for en lovliggørelse. Vi kan kigge på antallet af gæster, eller måske skal der foretages et par ændringer i lokalplanen, men det er ikke sikkert, siger hun.

Det er et nabopar, der har klaget over dispensationen. Fra parret lyder det, at man ikke er gået efter restauranten men efter kommunen, som ikke har rettet sig efter den bevarende lokalplan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik