Naboklage kan koste populær restaurant livet

Fremtiden er usikker for restauranten, der åbnede for bare otte måneder siden.

Bistro No. 3 i Gilleleje har kun eksisteret i otte måneder, men nu kan restauranten risikere at lukke, efter at Planklagenævnet har omstødt en dispensation fra Gribskov Kommune. 

Nævnet skriver, at en restaurant med 72 pladser ikke er "en lille restaurant", samt at områdets karakter af boligområde brydes. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ejeren af Bistro No. 3, Michael Olesen, er ærgerlig over beslutningen.

- Vi har haft alle tilladelser i orden og har en fin og populær restaurant. Vi er professionelle og gør alt for, at alt er, som det skal være, så vi er ærgerlige over, at vi har banket det her op på otte måneder og måske skal lukke, siger han.

Udvalgsformand vil gå i dialog

Pernille Søndergaard (Nytgribskov), som er formand for udvalget Udvikling, By og Land, regner dog ikke med, at restauranten kommer til at lukke.

- Vi vil gå i dialog, så vi kan sørge for en lovliggørelse. Vi kan kigge på antallet af gæster, eller måske skal der foretages et par ændringer i lokalplanen, men det er ikke sikkert, siger hun.

Det er et nabopar, der har klaget over dispensationen. Fra parret lyder det, at man ikke er gået efter restauranten men efter kommunen, som ikke har rettet sig efter den bevarende lokalplan.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

restauranter lukket

playKonkurser blandt restauranter og hoteller topper i Region Hovedstaden

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere