Gudstjeneste med ABBA-musik: Folkekirken skal være folkets kirke

Søborg Kirke inviterede søndag til gudstjeneste, hvor salmerne var byttet ud med ikoniske ABBA-sange spillet af et band i stedet for orgelmusik.

01:00

Det var et ABBA-jamband, der stod for sangen og musikken til dagens gudstjeneste.

"Mamma Mia -  here we go again" og "Knowing me, Knowing you".

Det var blot nogle af de mange ABBA-sange, der blev sunget til en noget alternativ gudstjenesten søndag i Søborg Kirke ved Gilleleje.

Gudstjenesten var helt normal med forkyndelse, prædiken og velsignelse, men som et twist var salmerne skiftet ud med sange fra det svenske ikoniske band, sunget og spillet af et ABBA-jamband i stedet for en pianist på et orgel.

Rigtig mange var mødt op til gudstjenesten klokken 16.30 i Søborg Kirke. 

- Det er en superfed måde at komme i kirke på, siger Lars Timmermann til TV 2 Lorry.

Det er en af de andre kirkegængere enig i. Laila Bernhardsen er først for nyligt blevet introduceret til folkekirken, som hun nu bruger regelmæssigt.

- I stedet for bare at være folkekirken, så bliver det til folkets kirke, fordi det, der foregår, er noget vi kan relatere til, det er noget musik vi kender, og så evner Sarah Auken at få evangeliet ind i, siger Laila Bernhardsen til TV 2 Lorry. 

Bliv inspireret, I andre præster. I har alt for meget at fortælle i forhold til at kirkerne står tomme.

Laila Bernhardsen, fornylig blevet kirkegænger, Søborg Kirke

En gammel tradition gjort moderne

Det med at synge andet end salmer i kirken er som sådan ikke nyt.

- I gamle dage sang man salmer på drikkeviser og populærmusik, siger Sarah Thorngreen Auken, sognepræst i Søborg Kirke og fortsætter:

- Jeg synes faktisk, at der er en pointe i at få fyldt kirken, sådan som vi gør i dag. Hvem har ikke prøvet at sidde til en juleaften og mærke den her helt specielle fællesskabsstemning, og det er også det, der kommer til at ske, når det er noget musik, man kender og er sammen med mennesker, man holder af.

Søborg Kirke og sognepræst Sarah Thorngreen Auken har også holdt gudstjeneste, hvor temaet var Kim Larsen. Normalt er der ikke så mange i kirken, men til de her gudstjenester er der fuldt hus. 

En kirke med succes

Det er ikke første gang, at Søborg Kirke åbner op for anderledes gudstjenester.

Sidste år blev der holdt Kim larsen gudstjeneste, hvor flere måtte gå forgæves, fordi kirken var propfyldt. Som noget nyt i år har folk kunne følge med i en Facebook-live hjemme fra stuerne.

Ifølge Laila Bernhardsen så burde flere præster finde inspiration hos Søborg Kirke.

- Jeg synes, det er værd at abe efter, det må jeg sige. Bliv inspireret, I andre præster. I har alt for meget at fortælle i forhold til at kirkerne står tomme, siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?