Dyreorganisation vil hjælpe cirkuselefanter på fransk plejehjem

Cirkus Arena skal pensionere tre elefanter. Det vil dyrebeskyttelsesorganisation gerne være med til at facilitere.

Pension på nyopført fristed i Sydfrankrig med udsigt ud over de rullende tinder i Massif Centrale.

Det lyder ikke som det værste sted at lade sig pensionere efter et langt liv i spotlightenes skær.

Beskrivelsen kan meget vel blive realitet for Cirkus Arenas tre elefanter, der af cirkusset sandsynligvis pensioneres inden længe, da det ventes, at Folketinget vedtager et forbud mod at holde elefanter i cirkus.

For mens ledelsen i cirkusset selv gerne ser elefanterne overført til et snart opført elefantrefugie i Sydfrankring, træder dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protection Danmark nu til med en hjælpende hånd.

Traditionen tro fik cirkuselefanterne i dag et bad med Falck's brandslange. 

Organisationen har nemlig været med til at sponsorere en elefantstald til netop dette elefantplejehjem, så der fra vinteren 2018/19 kan flytte tre pensionerede elefanter ind.

- Vi hjælper gerne til. Vi formidler gerne kontakten. Vi stiller os gerne til rådighed for såvel politikere og Cirkus Arena, hvis der er et ønske om seriøst at diskutere muligheden for at tilgodese netop tre danske cirkuselefanter med et dyrevenligt otium, siger vicedirektør Lars Holmgaard Knudsen fra World Animal Protection Danmark.

Dette flugter med cirkusset eget ønske: 

- Vi vil allerhelst have, at elefanterne kommer på et refugie, som ligger i Sydfrankrig for pensionerede cirkuselefanter. Men så skal der følge noget økonomi med fra lovgiverne, sagde Klaus Jochumsen, turnéchef hos Cirkus Arena, til TV 2 Lorry torsdag.

Hos World Animal Protection Danmark glæder man sig - måske ikke så overrraskende - over, at Cirkus Arena ved udgangen af turnéen stopper som cirkusattraktion. 

Elephant Haven, hvis stalde ses i baggrunden, opføres i naturparken Périgord i den franske region Limousin.
Elephant Haven, hvis stalde ses i baggrunden, opføres i naturparken Périgord i den franske region Limousin.
Foto: Elephant Haven

 - Vi kan kun bifalde beslutningen om at lade cirkuselefanterne stoppe med at arbejde, når cirkussæsonen udløber til efteråret. Og det modtager også stående bifald fra os, at Cirkus Arena vil give elefanterne ”en god tid, når deres cirkuskarriere rinder ud”, siger vicedirektøren. 

Reservatet i Sydfrankrig hedder Elephant Haven. Det er privat drevet og er i øjeblikket i færd med at blive opført.

World Animal Protection har en vedvarende dialog med det franske initiativ, men har ingen bemyndigelse til at bestemme, hvilke elefanter, der skal modtages som de første i Elephant Haven.

 
 
Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix