Brugte sabel mod forretningsmænd: Brutale hjemmerøvere dømt

Brutale røvere bag et overfald i et sommerhus i Nordsjælland er nu dømt.

Foto: Torben Klint / Scanpix

To bulgarske forretningsmænd fik sig en stærkt ubehagelig oplevelse, da de i oktober sidste år var i Danmark, hvor de havde lejet sig ind i et sommerhus i Vejby i Nordsjælland.

Om aftenen den 18. oktober dukkede to røvere op i sommerhuset. De var bevæbnet med et jagtgevær og en sabel, og de viste, at de ikke var bange for at bruge våbnene. Den ene forretningsmand blev snittet med sablen, så han fik en lang flænge i armen.

Derefter blev de to forretningsmænd bagbundet med strips og en ledning og truet til at udlevere deres kreditkort og pinkoder. Mens den ene bevogtede de to ofre, tog den anden ud og hævede og forsøgte at hæve penge på kreditkortene.

Inden de forlod sommerhuset, tog røverne kontanter, mobiltelefoner, tøj og andre værdigenstande fra deres ofre og efterlod dem bagbundne og sårede i et aflåst værelse. Først efter tre og en halv time lykkedes det de to bulgarske forretningsmænd at komme fri.

Nu er to mænd på 22 og 30 år ved Retten i Helsingør blevet dømt for røveri, frihedsberøvelse og grov vold.

Den 30-årige blev idømt to års fængsel og valgte at tænke over, om han vil anke dommen til landsretten. Den 22-åriges straf er endnu ikke fastsat, da det først skal afgøres, om han var sindssyg i gerningsøjeblikket.

Politiet kom sporet af de to mænd efter et tip om, at den 22-årige kunne have forbindelse til røveriet, og han blev anholdt i begyndelsen af november. Det førte politiet til den 30-årige, som blev anholdt ved Växjö i Sverige.

I første omgang blev mændene sigtet for et egentligt hjemmerøveri, der giver mindst fem års fængsel. Men da det kom frem, at de kendte til ofrene, fordi en veninde havde fortalt, at de skyldte hende penge, endte sagen som almindeligt røveri.

Foruden fængselsstraffen blev den 30-årige dømt til at betale 10.000 kroner i erstatning til hver af de to ofre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik