Voldsom uro: Nu fortæller politiet om stenkast

Flere politibetjente blev angrebet med stenkast ved et boligområde i Greve.

Onsdag aften var politiet massivt til stede ved boligområdet Askerød i Greve. Her oplevede flere betjente at få kastet sten efter sig fra unge i området.

Hele episoden startede med, at en motorcykelbetjent jagtede en hvid BMW, der ikke ville standse på politiets opfordring.

- Bilen kørte flere gange over for rødt lys i sit forsøg på at komme væk fra motorcyklen. Betjenten fortsatte dog med at eftersætte bilen, som til sidst standsede ved Digehuset i Askerød, skriver kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi Camilla Schouw Broholm i en mail til TV 2 Lorry.

Stav og peberspray

Efter standsningen løb to personer ud af bilen og flygtede. Herefter kom andre unge til og begyndte at kaste sten mod betjenten og væltede hans motorcykel.

Betjenten var hurtig til at kalde på assistance.

- En patruljevogn kom motorcykelbetjenten til undsætning, men også disse politifolk blev mødt af stenkast. Betjentene bad vagtcentralen om yderligere assistance, og både Midt og Vestsjællands Politi og Københavns Vestegns Politi sendte patruljevogne til assistance, står der i mailen.

Optøjerne blev så voldsomme, at politiet måtte bruge både stav og peberspray.

Efterhånden som der kom mere politi, trak de unge sig fra området, og politiet fik konfiskeret bilen. Ingen kom noget til.

Ung mand sigtet

Politiet undersøgte efterfølgende et stort område i Greve for at se, om nogle havde kastet noget fra bilen under flugten, eller om personer havde gemt nogle genstande i nærheden.

Den hvide BMW blev konfiskeret.
Den hvide BMW blev konfiskeret.
Foto: Presse-fotos.dk

Politiet traf her tre personer ved Hundige Allé, og i et nærliggende buskads fandt politiet en peberspray, som en 15-årig ung mand fra Ishøj erkendte at have smidt. Han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven, og han vil høre nærmere.

Bilen skal nu ransages, og politiet skal finde ud af, om nogle skal sigtes for voldsepisoden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere