Stoppet på motorvej: Lastbilchauffør får monsterbøde

En chauffør og en vognmand har fået en kæmpe bøde på over en halv million kroner efter grove overtrædelser af hviletidsbestemmelserne.

I denne uge har politi-enheden Tungcenter Øst været på færde i Midt- og Vestsjællands Politikreds, hvor de ved Karlslunde Rasteplads i Greve har tjekket forholdene hos adskillige lastvogne, og torsdag morgen fik man en af de helt store fisk i nettet.

Klokken 08.19 blev en tyrkisk lastbil standset og kontrolleret på rastepladsen, og det viste sig at være et klogt valg, for det efterfølgende tjek viste flere grove overtrædelser – og en klækkelig bøde til følge, der ender på over en halv million kroner.

Ved kontrol af takografen, der registrerer køre-hviletiden, kunne politiet se, at chaufføren havde kørt rigtig længe i lastbilen, og at chaufføren tilmed havde taget førerkortet ud af takografen, når han løb tør for køretid.

17 gange havde lastbilen kørt på vejene uden det påkrævede førerkort isat takografen, hvilket betyder store overtrædelser.

Hvilede sig i 6,5 timer - kørte i over 43 timer

Politiet kontrollerer køre-hviletiderne 28 dage tilbage, og her viste det sig, at chaufføren fra den 22. december til 26. december højst havde hvilet sig i 6,5 timer, og han havde i perioden opnået en køretid på over 43 timer. Det er en overtrædelse på 330 procent, da man højst må køre 10 timer dagligt.

Samlet set ender bøden på 586.000 kroner, hvoraf chaufføren skal betale en tredjedel og virksomheden to tredjedele.

Tungvognscenter Øst, der er den enhed hos politiet, der især kontrollerer tunge køretøjer, har tilbageholdt lastbilen som sikkerhed for betaling, men virksomheden har tilkendegivet, at de vil forsøge at betale bøden i den nærmeste fremtid for at få lastbilen tilbage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Knivstikkeri ved Fields3

playMuligt knivstikkeri i Field's - her bliver 16-årig med kniv anholdt

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere