Politiet skød mod flugtbil efter indbrud

Betjentene følte sig truet på livet og skød mod dækkene på flugtbil. De formodede gerningsmænd på fri fod.

Det udviklede sig dramatisk, da to politibetjente anden juledag overraskede to formodede indbrudstyve ved en villa på vejen Tavleager i Greve sydvest for København.

De to personer prøvede at flygte fra stedet i bil og forsøgte i den forbindelse at køre de to tilkaldte betjente ned, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Da man tilsyneladende forsøger at køre fra stedet, prøver man at køre den ene betjent ned, forklarer vagtchef Lars Mogensen til Ritzau og uddyber:

- Han springer til side, hvorefter køretøjet bliver sat i bakgear, og man forsøger at ramme den anden betjent. Han trækker sit tjenestevåben og afgiver to skud mod køretøjet.

Ifølge politiet var der ingen tegn på, at de to flygtende var blevet ramt af politiets projektiler. Efter at have kørt et kort stykke forlod de bilen og fortsatte flugten til fods.

Betjente forsøgte forgæves at løbe de aggressive gerningsmænd ind til fods, men måtte opgive, og politiet leder nu efter dem på "relevante steder".

- Vi har køretøjet, som de forsøgte at stikke af i, i vores varetægt, og det bliver undersøgt blandt andet for dna. Så er der selve indbruddet, hvor de har været inde i ejendommen, og så må vi se, hvad vi kan finde af spor derinde, siger Lars Mogensen.

Et overvågningskamera på stedet har desuden fanget billeder af en af de to formodede gerningsmænd, der beskrives som spinkel med kort sort hår og iført dynejakke og cowboybukser.

Politiet blev kaldt ud til indbruddet kort efter klokken 17.

Gerningsmændene var ankommet til villaen i en hvid Hyundai i30, som ifølge politiet var stjålet den 21. december i forbindelse med et indbrud i en villa i Allerød nordvest for København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere