Pavilloner til flygtninge står tomme - så nu lukker kommune dem

Greve Kommune har besluttet at lukke de midlertidige pavilloner til flygtninge opstillet ved Tune, da der er for få flygtninge til at fylde dem.

De ti pavilloner i Tune blev opstillet for at huse flygtninge. Nu fjernes de, da de fleste står tomme. Foto: Greve Kommune

Der er så få flygtninge i Greve Kommune, at halvdelen af de midlertidige boligpavilloner opstillet ved Tune står tomme.

Derfor har kommunen nu besluttet at lukke dem og i stedet anvise de resterende beboere til andre boliger i Greve.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

De ti boligpavilloner blev opstillet i 2015 i forbindelse med, at Greve Kommune tog imod 102 nye flygtninge, men nu - fire år senere - er der flere ledige boliger end flygtninge i kommunen.

- Der er færre flygtninge i Greve nu end tidligere, så det er rettidig omhu, at vi tilpasser antallet af boliger til antallet af beboere. Samtidig sparer vi penge, som vi kan bruge andre steder i kommunen, siger Morten Dahlin (V), der er formand for Integrations-, Beskæftigelses- og Ungdomsudvalget i Greve Kommune.

Af de ti pavilloner er kun fem beboere på nuværende tidspunkt. De fem beboere er nu blevet varslet om flytningen og bliver nu i stedet anvist til nogle af de 15 ledige flygtningeboliger, der er andre steder i kommunen.

I Greve er der i alt 51 flygtninge, som bliver huset i boliger, sådan som de har retskrav på.

Greve Kommune sparer omkring 400.000 kroner om året i leje af pavillonen i Tune, når den bliver lukket.

Alt imens Greve lukker sin pavillonlejr, så insisterer Rigspolitiet på at holde gang i en 60 millioner kroner dyr, tom teltlejr ved Vordingborg. Det har vores gode kollegaer på TV 2 Øst skrevet om i artiklen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik