Nye initiativer skal få styr på lugtende tang ved Greve

Strandrenselaug og tværkommunalt samarbejde skal være med til at få styr på lugtende tang i Greve.

Gennem den seneste tid har Greve Kommune oplevet at få flere og flere henvendelser fra borgere, der spørger ind til, hvad kommunen gør for at få bugt med den tang, der breder sig langs kysten i Greve og skaber store lugtgener og giver en mindre indbydende strand.

Greve Kommune har i budgettet sat 1,3 millioner kroner af til at få renset stranden.

- Det er et problem, som altid har været her. Problemet er større eller mindre fra år til år afhængig af vindforhold. Der kan være år, hvor der er knap så meget, og indsatserne hænger bedre sammen i forhold til det, der skal gøres. Så er der andre år, hvor der ikke er nok penge, fortæller formand for Teknik- og Miljøudvalget i Greve Kommune, Henrik Stuckert, Venstre.

Greve Kommune har besluttet at bruge pengene til strandrensning i den periode, hvor flest trækker mod stranden.

Prioriteringen af at bruge pengene mere intensivt i badesæsonen har dog medført flere lugtgener, forklarer borgmester Pernille Beckmann, Venstre.

- Det har givet udslag i, at der har lugtet rigtig fælt, for vi har ikke renset før juni. Op til juni har det været stygt, men vi gør det i håb om, at vi kan række lidt længere ind i badesæsonen, siger Pernille Beckmann.

Pernille Beckmann og Henrik Stuckert mener begge, at Greve-borgerne skal hjælpe med, hvis det skal lykkes at få has på tangen. De forslår et strandrenselaug som det, der er dannet i Solrød.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik