Beredskab skifter navn efter kommunal skilsmisse

Efter at samarbejdet om Østsjællands Beredskab gik op i røg, har fire af de tilbageværende kommuner navngivet deres fælles nye beredskab.

Når rednings – og slukningskøretøjer fra Østsjællands Beredskab efter nytår rykker ud til ildebrande eller ulykker, bliver det under et nyt navn og med et nyt logo.

De fire tilbageværende kommuner Greve, Vallensbæk, Høje-Taastrup og Ishøj har nemlig valgt at omdøbe beredskabet til Beredskab 4k.

4K er en forkortelse for de fire kommuner - da man ikke kunne finde et andet fælles navn til det nye beredskab.

quote Det kan godt være, vi er et skilsmissebarn, men vi er også et barn af nyt ægteskab, og vi havde brug for at få de her fire kommuner allieret under et nyt navn

Dennis Ottosen, beredskabschef i Beredskab 4k

- Det har været en lidt lang proces med at få dannet et ny navn. Da vi startede, var det med en liste med cirka 34 navne, som var blevet meldt ind fra brandfolkenes side. Men der var ingen af de navne, som alle de fire borgmestre sammen kunne se sig selv være en del af, siger Dennis Ottosen, beredskabschef i Beredskab 4k, til TV 2 Lorry.

Han forklarer, at det har været vigtigt at finde et navn, som borgmestrene kunne stå inde for.

- Det kan godt være, vi er et skilsmissebarn, men vi er også et barn af nyt ægteskab, og vi havde brug for at få de her fire kommuner allieret under et nyt navn.

- Efterhånden som arbejdet skred frem, blev navnet mere og mere naturligt, og det virker helt rigtigt nu at vælge netop det, siger Dennis Ottosen.

Beredskabets nye logo for Beredskab 4K består af et skjold med en flamme.

Her ses beredskabets nye logo og farver.
Her ses beredskabets nye logo og farver.
Foto: Beresskab 4k - Dennis Ottosen

Skjoldet symboliserer styrke, forsvar og kamp-parathed. Både skjoldet og flammen er opdelt i fire farvede felter som symbol på det tætte samarbejdet mellem de fire kommuner. Farverne guld og hvid er samtidig farver, som traditionelt symboliserer præstation, triumf og sikkerhed.

Det er tanken, at beredskabet skal samles på én station centralt i området.

Ét beredskab blev til tre

Det er snart et år siden, at Østsjællands Beredskab blev splittet ad, fordi beredskabets otte kommuner ikke kunne blive enige om videreføre samarbejdet.

Udover Beredskab 4K har de tre nabokommuner Stevns, Køge og Solrød har besluttet sig for at gå sammen om et fælles beredskab, mens Roskilde ville køre med sit eget brandvæsen.

Bestyrelsen i Beredskab 4k’s nykonstituerede bestyrelse består af Greves borgmester Pernille Beckmann, Venstre, som formand og Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler, Konservative, som næstformand.

Beredskabskommissionen består af otte politiske medlemmer: En repræsentant fra henholdsvis Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands politi, samt en repræsentant for beredskabets frivillige. De otte politiske medlemmer udgøres af ejerkommunernes borgmestre, samt yderligere ét medlem fra hvert byråd.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere