ID-kontrol: DSB laver register over rejsende

DSB ser sig nødsaget til at kopiere alle rejsendes id-kort og gemme dem i en database, når den svenske id-kontrol træder i kraft 4. januar.

Omkring 8.000 pendlere og tusindvis af andre togpassagerer vil fra 4. januar blive registreret dagligt i en database over rejsende til Sverige.

DSB vil nemlig ikke bare kontrollere, at passagererne har gyldig billedlegitimation, men også affotografere id-kortene og gemme data i et søgbart register, det skriver Politiken.

- Vi skal kunne dokumentere over for svenske myndigheder, at der er gennemført id-kontrol. Derfor skal vi beholde oplysninger om de rejsende til Sverige, så længe det er nødvendigt, siger DSB's informationschef, Tony Bispeskov til avisen.

DSB har tænkt sig at oplyse til de rejsende, at deres oplysninger vil blive gemt. Men hvor længe oplysningerne gemmes, hvilke oplysninger der konkret er tale om, og hvordan de pågældende oplysninger vil blive opbevaret, kan DSB endnu ikke svare på.

Beslutningen er truffet ud fra, at de svenske myndigheder med den nye lov, der træder i kraft 4. januar, kan give DSB en bøde på 50.000 svenske kroner - 40.750 kroner - per tur, hvis id-kontrollen ikke er gennemført, skriver Politiken.

Hvis en passager efter DSB's nye id-kontrol i lufthavnen smider sin legitimation ud ad vinduet, vil DSB dermed via det nye register kunne vise de svenske myndigheder, at togselskabet har kontrolleret personen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere