Dom i sag om skattesvig for 30 millioner

Der faldt i dag dom i retten i Glostrup i en sag, hvor en 43-årig mand stod tiltalt for grov moms- og skattesvig. Manden skal i fængsel efter svindel med seks virksomheder.

Tre familiemedlemmer blev i dag idømt fængselsstraffe for særlig grov moms- og skatteunddragelse på omkring 30 millioner kroner. Et tidligere ægtepar og parrets søn er idømt fængselsstraffe for at have svindlet med moms og skat.

quote Jeg er rigtig godt tilfreds med at retten i hovedtræk har fulgt Anklagemyndighedens påstande og at der nu er faldet dom i sagen efter godt og langvarigt samarbejde mellem politi og Anklagemyndighed.

Helene Yde Herborg, specialanklager

Den 43-årige blev idømt 4 års fængsel og en tillægsbøde på 30,4 millioner kroner.

Ifølge Københavns Vestegns Politi er kriminaliteten sket igennem en række virksomheder, der har modtaget betaling for forskelligt arbejde - typisk chauffør-arbejde. Indbetalingerne er efterfølgende blevet hævet kontant, uden der er sket korrekt angivelse af moms og skat, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Virksomhederne udlejede som underleverandører folk til blandt andet køreopgaver for eksempelvis Bladkompagniet og Nemlig.com.

Men der blev ikke betalt den fornødne moms, A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og personlig skat.

Udenlandske stråmænd

Ifølge Københavns Vestegns Politi brugte virksomhederne udelukkende udenlandske stråmænd. De blev angiveligt brugt til at sløre den reelle bagmand.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med at retten i hovedtræk har fulgt Anklagemyndighedens påstande og at der nu er faldet dom i sagen efter godt og langvarigt samarbejde mellem politi og Anklagemyndighed, siger specialanklager Helene Yde Herborg.

Sammen med den 43-årige blev to andre personer dømt for mindre roller i sagen. De fik hver et år og seks måneders betinget fængsel med vilkår om 250 timers samfundstjeneste, skriver Københavns Vestegns Politi.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Knivstikkeri ved Fields3

playMuligt knivstikkeri i Field's - her bliver 16-årig med kniv anholdt

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere