33-årig i fængsel: Solgte millioner ulovlige øl og sodavand

Mand forsøgte at bestikke Skats medarbejder, da han fandt ud af, ulovlighederne var afsløret.

Foto: Marie Hald / Scanpix

Han er dømt for ulovligt at sælge mere end fire millioner sodavand alene i 2014. Organiseret i et omfang, så han havde to mænd til at sidde på et lager i Vallensbæk, hvor de klistrede falske pantmærkater på sodavandene.

En 33-årig mand fra Slagelse blev ved Retten i Glostrup onsdag idømt to år og tre måneders fængsel for i perioden fra marts 2014 til oktober 2015 at have indført øl og sodavand uden at betale moms og afgifter for over 5 mio. kr.

Udover fængselsstraffen fik han en  tillægsbøde på næsten 4 millioner kroner.

Politiet kom ind i sagen, da man kunne konstatere et stort fald i salget af et specifikt sodavandsmærke i Københavnsområdet. 

Dette førte til flere ransagninger af lagre af Skat og politiet, og fra sommeren 2015 blev den 33-årige aflyttet af politiet. 

- Den nu dømte fandt ud af, at en medarbejder ved Skat havde opdaget hans ulovligheder. Den 33-årige forsøgte derefter ved at møde på Karlslunde Rasteplads at bestikke Skat medarbejder med 30.000 kr. for at droppe sagen. Det blev naturligvis afvist og er i dag en del af dommen, siger anklager Henrik Uhl Pedersen i en pressemeddelse fra Københavns Vestegns Politi.

En 45-årig hjælper blev idømt fire måneders fængsel og en tillægsbøde på næsten 4 millioner kroner. En tredie medgerningsmand blev ligeledes idømt 4 måneders fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

Mændene nægtede sig skyldige, og den 33 årige har anket dommen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik