193 rækkehuse + 1 km julelys: Henriette fra Glostrup på mission

Naboerne på Rødkælkevej i Glostrup er på en julemission. Alle huse skal have julelys op, og hvis det lykkedes holder ildsjælen Henriette julefest.

Henriette Mørup Sørensen er på en julemission. Den betyder så meget for hende, at hun har tørlagt Harald Nyborgs butikker i Glostrup, Herlev, Søborg og Amager for lyskæder. Senest har hun taget turen helt til Falster for at købe julelys med hjem.

quote Jeg har boet her i otte år, og vi har ikke før kommet hinanden rigtigt ved. Alle holdte sig inde bag ved sin egen havelåge. Men i forbindelse med det her, har jeg mødt mine naboer.

Henriette Mørup Sørensen, selvstændig maler

Det gør hun, for at skabe juleglæde til de 193 rækkehuse på Rødkælkevej i Glostrup. Målet er, at to tredjedele af husene har pyntet op med lyskæder på deres carporte inden 3. søndag i advent.

- Det handler om at få vækket dem, der ikke tror, de kan lide jul. De er blevet en julemission. Når jeg først sætter mig noget for, så gennemfører jeg det, siger Henriette Mørup Sørensen.

Når naboerne målet, har Henriette Mørup Sørensen lovet at holde julefest i sin carport næste søndag med æbleskiver og gløgg. Til den tid vil der være over en kilometer lyskæder på rækkehusene. 

Julelys har bragt naboer sammen

Hele projektet startede som en konkurrence. Rækkehusene på Rødkælkevej ligger i fem rækker, og idéen opstod sidste år i række fem. Henriette bor i række fire, og hun besluttede også at pynte op i år. 

Sådan ser en af rækkerne ud lige nu. Forhåbentligt får endnu flere julelys op at hænge inden 2. søndag i advent.
Sådan ser en af rækkerne ud lige nu. Forhåbentligt får endnu flere julelys op at hænge inden 2. søndag i advent.
Foto: Privatfoto

- Da jeg købte min lyskæde i Harald Nyborg, lå der fire på hylden, og dem købte jeg med hjem og tilbød til mine naboer. De blev hurtigt afsat, og så købte jeg seks mere. De blev solgt på et splitsekund. Nu er der gået sport i den, siger hun.

Siden har hun indhentet lyskæder fra nær og fjern og solgt dem til sine naboer, så de også kan pynte op. Og ikke nok med at rækkehusene ser hyggeligere ud. Naboerne taler sammen på en måde, som Henriette ikke før har oplevet. 

- Jeg har boet her i otte år, og vi har ikke før kommet hinanden rigtigt ved. Alle holdte sig inde bag ved sin egen havelåge. Men i forbindelse med det her, har jeg mødt mine naboer, og det er rigtig hyggeligt, siger hun.

Julelys-lauget hjælper svage naboer

En gruppe af naboerne har tilmed lavet et julelys-laug, hvor de tilbyder at hjælpe dårligt gående med at sætte kæder op, hvis de ikke selv kan klare stigen. En nabo har sågar doneret penge til ti lyskæder, hvis nogen af naboerne ikke mener, at de har råd.

- Mine børn synes, jeg skal slå mig ned som sælger i stedet for maler, siger Henriette Mørup Sørensen om sit projekt.
- Mine børn synes, jeg skal slå mig ned som sælger i stedet for maler, siger Henriette Mørup Sørensen om sit projekt.
Foto: Privatfoto

- Det er nemmere for mine naboer at deltage, hvis det ligger lige til højrebenet. Søndag aften satte jeg to op, og jeg skal sætte en op i morgen også, siger den selvstændige maler.

Indtil videre går missionen som smurt. 

Henriette hang selv sin egen lyskæde op den 1. søndag i advent. Den 2. søndag i advent havde 80 hængt julekæder op. Så det begynder at nærme sig målet.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Copenhell 2018

playPopulær festival kommer med dyster udmelding

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere