Politikeren Mogens Camre er død

Mogens Camre afgik ved døden mandag. Siden kommunalvalget i 2013 var han valgt ind i Gladsaxe Byråd for Dansk Folkeparti.

Foto: Betina Garcia

Det tidligere mangeårige folketingsmedlem Mogens Camre er død 80 år gammel.

Det oplyser hans familie til Ritzau

Mogens Niels Juel Camre, blev født 29. marts 1936 i Vorup ved Randers og er kendt en som markant politiker og forfatter.

Han begyndte sin politiske karriere som socialdemokrat og som sådan sad han Folketinget fra 1968-1987.

Senere skiftede han til Dansk Folkeparti, hvor han blandt andet har siddet Europa-Parlamentet 1999-2009 og i Folketinget.

Læs også Mogens Camre får bøde for racisme

Siden kommunalvalget i 2013 var han valgt ind i Gladsaxe Byråd for Dansk Folkeparti.

Bombastiske bemærkninger om islam
Mogens Camre gjorde sig flere gange bemærket ved sine offentlige udtalelser om, at indvandringen fra muslimske lande har bragt adskillelige problemer med sig.

Han blev flere gange anmeldt for racisme, og hans stærke udtalelser kostede ham adskillige dagbøder og trusler om eksklusion fra Dansk Folkeparti.

Det blev dog aldrig til noget, hvilket gennem tiden har fået flere politiske kommentatorer til at gætte på, at Mogens Camre nød en særlig anerkendelse i partiet.

Så sent som i efteråret gjorde Camre sig bemærket, da han i et opslag på Facebook foreslog, at personer, der angriber politiet, burde skydes.

Opslaget kom som en reaktion på et skyderi på Christiania, hvor tre personer blev ramt af skud - to af dem betjente.

Mogens Camre var politisk aktiv næsten til det sidste. Således sad han i Gladsaxe Byråd for Dansk Folkeparti frem til 1. september i år, hvor han gik på orlov på grund af sygdom.

Mogens Camre den gang han stadig var socialdemokrat. Foto: Mogens Ladegaard

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik