Betjente affyrer varselsskud efter lang biljagt

Med op til 200 kilometer i timen forsøgte 19-årig at flygte fra politiet. Han var i besiddelse af flere våben.

Fire gange affyrede politiet varselsskud, da betjente onsdag aften følte sig truet af en ung mand, som forinden havde forsøgt at flygte fra ordensmagten i bil.

- Umiddelbart er det en rutinemæssig standsning af et personkøretøj nede omkring Motorring 3 i nærheden af Bagsværd. Det ønsker han ikke, og han øger så hastigheden til mellem 150 og 200 kilometer i timen og kører i nordgående retning på Hillerødmotorvejen, siger vagtchef Peter Olesen fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

Flere patruljevogne deltog i biljagten, som sluttede på Kulsviervej i Hillerød. Her spærrede patruljevogne vejen og gjorde det umuligt for den 19-årige at køre videre.

- Dér har han en truende adfærd, der gør, at man bliver nødt til at afgive varselsskud og benytte sig af peberspray, hvorefter hans adfærd bliver normaliseret, og han kan blive anholdt uden større dramatik, siger Peter Olesen til Ritzau.

I første omgang skød betjentene to gange, men da det ikke gav den ønskede effekt, affyrede de yderligere to varselsskud, siger vagtchefen.

Den unge mand havde et våben på sig og yderligere et våben i bilen. Politiet ønsker ikke at oplyse, hvilke våben der er tale om.

Manden, der er fra Lyngby, skal afhøres af politiet torsdag for blandt andet at finde ud af, hvorfor han i første omgang stak af.

Der skal også tages stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør på grund af overtrædelser af våbenloven, færdselsloven og trusler mod politifolkene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere