Magisk ring fra Midgård lander i Dyrehaven: Hobbitten flytter ind i Ulvedalene

Dyrehaven skal til næste sommer danne kulisse når Bilbo Sækker, Gandalf og andre velkendte karakterer fra Ringenes Herre-universet kan opleves i Nordeuropas største teatershow.

Forestil dig Gandalf i det smukke naturskønne Dyrehaven, side om side med de andre små hobbitter, som de fleste af os kender så godt fra 'Hobbitten' og 'Ringenes Herre'-trilogien af J.R.R Tolkien, hvor heltene rejser mod ukendte farer, som skal besejres.

Mere end 100.000 store og små publikummer kan snart opleve den storslåede fortælling, hvor loftet er uendeligt, og naturen smelter sammen med historien, når blandt andet hobbitten Bilbo og troldmanden Gandalf indtager Ulvedalene til maj næste år. 

 
 
Foto: Det Kongelige Teater

Kun fantasien sætter grænser

'Hobbitten' vil skabe et sammenspil mellem skuespillere og menneskeførte dukker, og på Det Kongelige Teaters egen hjemmeside loves det, at det kun er fantasien, som sætter grænser, når Dyrehaven og Midgård bliver forenet i et magisk univers med heste, drager og onde trolde - og hvor det gode skal kæmpe mod det onde.

Opsætningen af kulisser og scene starter i marts og står, ifølge presseansvarlig hos Det Kongelige Teater, Chritian Bækholm, klar den 23 april. Forestillingen er på dansk og har blandt andet skuespilleren Kasper Leisner i rollen som Gandalf den Grå.

Bilbo Sækkers hule og resten af det eventyrlige univers kan opleves fra maj til juni næste år.

Det er Det Kongelige Teater som står bag den magiske familieforestilling, med Kasper Holten som instruktør.

Kasper Holten som har stået for opsætning af mere end 50 operaer, skuespil og musicals i verden, har tidligere været instruktør på en teaterforestilling med Dyrehavens natur som kulisse, da han stod for Ivanhoe tilbage i 2003.

 
 
Foto: Det Kongelige Teater

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere