Magisk ring fra Midgård lander i Dyrehaven: Hobbitten flytter ind i Ulvedalene

Dyrehaven skal til næste sommer danne kulisse når Bilbo Sækker, Gandalf og andre velkendte karakterer fra Ringenes Herre-universet kan opleves i Nordeuropas største teatershow.

Fra filmatiseringen af Tolkiens Ringenes Herre. Foto: NF - Ritzau Scanpix

Forestil dig Gandalf i det smukke naturskønne Dyrehaven, side om side med de andre små hobbitter, som de fleste af os kender så godt fra 'Hobbitten' og 'Ringenes Herre'-trilogien af J.R.R Tolkien, hvor heltene rejser mod ukendte farer, som skal besejres.

Mere end 100.000 store og små publikummer kan snart opleve den storslåede fortælling, hvor loftet er uendeligt, og naturen smelter sammen med historien, når blandt andet hobbitten Bilbo og troldmanden Gandalf indtager Ulvedalene til maj næste år. 

  Foto: Det Kongelige Teater

Kun fantasien sætter grænser

'Hobbitten' vil skabe et sammenspil mellem skuespillere og menneskeførte dukker, og på Det Kongelige Teaters egen hjemmeside loves det, at det kun er fantasien, som sætter grænser, når Dyrehaven og Midgård bliver forenet i et magisk univers med heste, drager og onde trolde - og hvor det gode skal kæmpe mod det onde.

Opsætningen af kulisser og scene starter i marts og står, ifølge presseansvarlig hos Det Kongelige Teater, Chritian Bækholm, klar den 23 april. Forestillingen er på dansk og har blandt andet skuespilleren Kasper Leisner i rollen som Gandalf den Grå.

Bilbo Sækkers hule og resten af det eventyrlige univers kan opleves fra maj til juni næste år.

Læs også Billeder og video: Se Dyrehaven forvandlet til et vikingeventyr

Det er Det Kongelige Teater som står bag den magiske familieforestilling, med Kasper Holten som instruktør.

Kasper Holten som har stået for opsætning af mere end 50 operaer, skuespil og musicals i verden, har tidligere været instruktør på en teaterforestilling med Dyrehavens natur som kulisse, da han stod for Ivanhoe tilbage i 2003.

  Foto: Det Kongelige Teater

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?