Kendt museum lukker i to år

Museet Ordrupgaard, der ligger i Charlottenlund, lukker i to år fra september 2017. Det sker, fordi museet skal udvide.

Det berømte museum Ordrupgaard i Charlottenlund skal bygges om.

Museet, der rummer både danske guldalderværker og franske impressionistværker, har planer om at udvide faciliteterne med en helt ny bygning.

Det er ifølge museet nødvendigt for at bevare den franske samling i fremtiden, og samtidig for at kunne udstille den hele - en stor del af den franske samling står nemlig opmagasineret på grund af pladsmangel.

Den nye bygning får navnet Himmelhaven og er tegnet af den norske tegnestue Snöhetta, der også har tegnet operaen i Oslo.

Kunst på Danmarksturné

Men en så stor ombygning kræver både tid og plads. Derfor vil museet være lukket fra september 2017 og frem til midten af 2019.

I den periode vil nogle af museets kunstværker blive udlånt til museer i udlandet, mens den danske samling kommer til at gæste en række forskellige danske museer i anledning af Ordrupgaards 100 års fødselsdag i 2018.

- Jeg er glad for, at vi kan vise vores flotte samling frem, selvom museet er lukket i en to-årig periode. Jeg er særlig glad for, at en række museer rundt om i landet nu får mulighed for at vise den danske samling frem, siger Anne-Birgitte Fonsmark, Ordrupgaards direktør.

Medarbejdere afskediges

Den nye bygning får desværre også andre omkostninger end prisen for byggeriet.

Da museet er lukket for publikum i en periode, betyder det nemlig også, at nogle arbejdsopgaver vil forsvinde, og at nogle medarbejdere derfor kan se frem til at miste jobbet.

- Det er beklageligt, at den forestående nedlukning vil komme til at berøre en række dygtige og trofaste medarbejdere, men vi må erkende, at en nedlukning af museet er en nødvendighed i forhold til at kunne gennemføre en sikker ombygning af Ordrupgaard, siger Anne-Birgitte Fonsmark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere