FV15: Venstre svarer igen på brev fra S

Dagen efter Socialdemokratiets omdelte breve svarer Venstre igen med borgmesterunderskrifter.

Jens Ive fra Rudersdal, John Schmidt Andersen fra Frederikssund og Kim Valentin fra Gribskov er blandt 56 venstrefolk, der har skrevet under på en helsideannonce, der i dag er indrykket i landsdækkende og regionale dagblade.

Annoncen med overskriften "Godt, det snart bliver hverdag igen!" er et modsvar til det brev, som 1,5 millioner danskere i går fik fra statsminister Helle Thorning-Schmidt og de socialdemokratiske borgmestre.

I dagens Venstre-annoncen er der rettet en bredside mod Socialdemokraterne, og det som Venstre kalder "usande skræmmekampagner" om, at Venstre vil lave nedskæringer i kommunerne.

En tekst som Venstre har fået samtlige egne borgmestre, rådmænd og regionsrådsformænd, til at underskrive - på samme måde som Socialdemokratiet fik borgmestre til at underskrive sine udsendte breve.

- Alle vores borgmestre og regionsrådsformænd har følt et udtalt behov for at korrigere de fejlagtige oplysninger, som Socialdemokraterne har sendt 1,5 millioner breve ud om i dag, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

Hvor det i Socialdemokratiets brev handlede om, at danskerne skulle sige nej til Venstres nulvækst. Så sørger Venstre for at lægge vægt på nedskæringer i den kommunale velfærd under den nuværende regering:

- Til gengæld er det sandt, at der under Helle Thornings ledelse er fjernet mere end fire milliarder kroner og dermed 12.600 fuldtidsstillinger fra den kommunale kernevelfærd, skriver Venstre.

På den måde hænger begge partier deres modstander ud i egne annoncer, men Inger Støjberg mener ikke, at de to partier "er lige gode om" at føre skræmmekampagne.

Hun synes heller ikke, at Venstre burde holde sig for god til at lange ud efter konkurrenten:

- Det er selvsagt, at det skal frem. Det nytter ikke noget, at Helle Thorning sender 1,5 millioner breve ud, uden vi fortæller, hvordan virkeligheden er, siger Inger Støjberg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lynetteholmen ny tegning

playOverborgmester om Lynetteholm: "Det er en fuldstændig normal demokratisk proces"

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

20201222-160250-L-1920x1280we

Vil fjerne en tredjedel af parkeringspladser på gaden - kan øjne støtte fra borgerlige

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere