FV15: Tirsdag er sidste frist for brevstemmer

Det er sidste chance i morgen, tirsdag d. 16. juni, hvis du vil brevstemme.

Foto: TV 2 Lorry

Vælgere, som ikke har mulighed for at stemme, når valgstederne åbner på torsdag, skal skynde sig, hvis de vil nå at brevstemme.

- Post Danmark og kommunerne skal kunne nå at fragte stemmerne hen til det valgsted, hvor man skulle have stemt, inden klokken ni på valgdagen, fortæller Christine Boeskov, valgkonsulent i Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Derfor er det i morgen du skal få stemt, hvis det skal nås pr. brev.

- Hensynet er simpelthen, at man ude på valgstederne skal kunne nå at afmærke på valglisten, hvem der har brevstemt. Ellers ville man kunne møde op på valgdagen og dermed stemme to gange. Det går jo ikke.

Christine Boeskov fortæller, at brevstemmerne først bliver optalt sammen med alle andre stemmer. Men de bliver altså registreret og afmærket på valglisterne tidligere.

Hvis man vil brevstemme fra udlandet, er det dog andre regler, der gælder. Her er der ikke nogen sidste frist for, hvornår man kan brevstemme. I stedet er reglen, at stemmen skal kunne nå frem inden klokken ni på valgdagen.

Det har været muligt at brevstemme siden den 28. maj, men tirsdag er altså sidste chance, hvis man skal nå at brevstemme ved dette folketingsvalg.

Følg linket her hvis du vil vide mere (borger.dk)

Det er muligt at brevstemme i en hvilken som helst kommune og ikke blot den kommune, man bor i.

Skal man brevstemme, er det vigtigt at huske gyldig identifikation i form af for eksempel kørekort, pas eller sundhedskort.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik