FV15: Sandsynligt farvel til Barfoed, Auken og Cekic

Lussing til Konservative, Radikale og SF i Københavns Storkreds betyder farvel til tidligere ministre og parti-profiler.

Foto: TV 2 Lorry

De Radikale går hele to mandater tilbage i Københavns Storkreds og det ene der er tilbage går sandsynligvis til ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, Manu Sareen.

Det betyder farvel til tidligere SF-minister Ida Auken og til den radikale miljøordfører Lone Loklindt.

SF taber også to ud af tre mandater i København og det ene tilbageværende går sandsynligvis til partiets formand Pia Olsen Dyhr. Dermed farvel til bl.a. Özlem Cekic.

De Konservative mister deres ene mandat i storkredsen, og det betyder farvel til partiets tidligere formand og minister gennem mange år Lars Barfoed.

Venstre mister også et af tre mandater i storkredsen og har dermed to tilbage. Det ene går sandsynligvis til Søren Pind. Fintællingen i morgen vil vise om det bliver Martin Geertsen eller Jan E. Jørgensen, der må vinke farvel til Folketinget.

Liberal Alliance vinder endnu et mandat og har nu to i storkredsen. Det ene går højst sandsynligt til Simon Emil Ammitzbøll.

Alternativet får to mandater i København Storkreds og partiets stifter og formand Uffe Elbæk kan tage en partifælle herfra med sig ind i Folketinget.

Socialdemokraterne går et mandat frem til fire i storkredsen. Det ene af dem tilfalder højst sandsynligt Helle Thorning-Schmidt.

Dansk Folkeparti bevarer partiets to mandater og Enhedslisten sine tre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik