FV15: 'Løkke står meget svagt som statsminister'

Bliver DF større end Venstre, vil Lars Løkke få det meget svært som statsminister, mener kommentator.

Ender Dansk Folkeparti med at blive større end Venstre, vil formand Lars Løkke (V) stå meget svagt som statsminister, hvis det bliver et blåt flertal, når stemmerne er talt op.

Det vurderer Lars Trier Mogensen, politisk kommentator hos Information, efter at foreløbige prognoser peger på, at Dansk Folkeparti bliver næststørste parti i Folketinget, mens Venstre står til en vælgerlussing og bliver landets tredjestørste parti.

- Venstre ser ud til at få et ydmygende valgnederlag, og partiet vil ikke være i stand til at sætte dagsordenen for en blå regerings kurs. Det vil i stedet være Kristian Thulesen Dahl, der vil kunne drive Venstre rundt i manegen, siger Lars Trier Mogensen.

Han sammenligner situationen ved jordskredsvalget i 1973, hvor Venstre med Poul Hartling i spidsen udskrev valg efter kun 14 måneder, fordi partiet blot havde 22 Venstre-mandater bag sig.

Han peger samtidig på, at Venstre får Liberal Alliance på den anden side, som vil noget helt andet end Dansk Folkeparti, hvis Dansk Folkeparti ender med at gå i regering med Venstre.

- Det bliver meget svært for Lars Løkke at manøvre i det nye folketing. Det er første gang i mange år, at vi har haft en situation, hvor det statsministerbærende parti ikke er det største parti i regeringen, siger Lars Trier Mogensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Soegegroefter-gennem-landskabet_700x450

Særlige arkæologiske fund giver kommune ekstraregning på flere millioner kroner

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere