Plejehjem meldt til Arbejdstilsynet

Det er gået uforsvarligt stærkt med at flytte beboerne fra det lukkede Plejecenter Søndersø i Jonstrup til plejeboligerne i Svanepunktet i Farum Midtpunkt.

Det mener en række pårørende til de ældre borgere, der nu på snart tredje uge bor i et støv- og støjplaget byggerod, hvor faciliteterne ikke er færdige.

En af de pårørende, Rolf Ove Hansen, har meldt byggeriet til Arbejdstilsynet, blandt andet fordi han frygter for beboernes liv.

- Der har været et eksempel på, at en dement beboer gik rundt nede på byggepladsen, og det er skammeligt, hvis der skal dødsfald til, før Furesø Kommune gør noget ved sagen, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Tidligere har der været rejst en skarp kritik fra de ansatte fysioterapeuter, der ikke mener, at Svanepunktet lever op til de faglige standarder, der bør stilles til for eksempel rehabilitering og genoptræning.

Velfærdsdirektør i Furesø Kommune, Niels Milo Poulsen, erkender, at byggeriet har givet både forsinkelser og udfordringer.

- Vi er klar over, at der er gener, men vi gør alt, hvad det er muligt for at minimere disse gener så hurtigt som muligt. Vi er også i daglig kontakt med bygherren, Furesø Boligselskab, om, hvordan de forskellige dele af byggeriet skrider frem, så vi kan komme helt på plads med hele centeret, siger han.

Rolf Ove Hansen mener dog, at kommunen gemmer sig bag en mur af juridiske argumenter.

- Det er fuldstændig urimeligt, at beboerne er blevet bondefanget med denne flytning uden mulighed for at sige fra, siger han.

Furesø Kommune har nu oprettet en enhed på Svanepunktet, der skal tage sig af udfordringerne og fremskynde færdiggørelsen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere