FC Nordsjælland sælger offensiv kreatør til engelsk klub

FC Nordsjælland har solgt deres 22-årige dansk/brasilianske profil Emiliano Marcondes til den engelske Championshipklub Brentford.

Foto: Erik Refner / Scanpix

FC Nordsjælland må fra starten af næste år vinke farvel til profilen Emiliano Marcondes, som den 1. januar skifter til Brentford i den næstbedste engelske række..

Det bekræfter begge klubber på deres hjemmesider.

Vi havde naturligvis helst set, at Emiliano havde forlænget sin aftale med FC Nordsjælland, men han har haft et stærkt ønske om at komme ud og prøve sig af i udlandet.

Carsten V. Jensen, Sportschef, FC Nordsjælland

- Vi havde naturligvis helst set, at Emiliano havde forlænget sin aftale med FC Nordsjælland, men han har haft et stærkt ønske om at komme ud og prøve sig af i udlandet, siger FC Nordsjællands sportschef, Carsten V. Jensen og tilføjer:

- Det har vi anerkendt, og set i lyset af lang og tro tjeneste i FCN er vi glade på Emilianos vegne og ikke mindst over det faktum, at vi råder over ham resten af efteråret.

I Brentford bliver 22-årige Marcondes holdkammerat med danskerne Lasse Vibe, Andreas Bjelland, Henrik Dalsgaard og Justin Shaibu.

Læs også FC Nordsjælland sælger stjerne til spansk danskerklub

Han har indgået en kontrakt for tre et halvt år, som altså begynder 1. januar 2018.

I den engelske klub er Thomas Frank, der senest var træner i Brøndby, assistenttræner.

Jeg er stolt over at kunne opnå én af mine drømme ved at komme til udlandet, og jeg glæder mig til at tage det skridt i fremtiden.

Emiliano Marcondes, Fodboldspiller, FC Nordsjælland

Emiliano Marcondes kom til FC Nordsjælland fra Hvidovre IF, da han var U15-spiller, og han fik debut i den bedste danske række som 18-årig.

- Jeg er stolt over at kunne opnå én af mine drømme ved at komme til udlandet, og jeg glæder mig til at tage det skridt i fremtiden. Jeg vil dog love at arbejde stenhårdt for klubben og mine holdkammerater det næste halve år for at kunne vise dem, hvad de betyder for mig, siger Emiliano Marcondes til FC Nordsjællands hjemmeside.

Brentfords cheftræner, Dean Smith, er glad for sin nye spiller.

Læs også FC Nordsjælland sælger stjerne til spansk danskerklub

- Vi har fulgt ham tæt i 12 måneder, og han har overbevist os om, at han har evnerne og det mentale til at begå sig i engelsk fodbold, siger han til Brentfords hjemmeside.

- Ud over at være teknisk dygtig, så elsker han den fysiske del af spillet, og vi mener, han har styrken, der skal til i Championship (den næstbedste engelske række, red.), siger Emiliano Marcondes' kommende cheftræner Dean Smith

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik