Faldt om med hjertestop: Så efterlyste Henrik sine heltinder

69-årige Henrik Hopstock fra Værløse blev reddet af to forbipasserende kvinder midt på gaden. Nu har han fået kontakt til den ene.

69-årige Henrik Hopstock fra Værløse betegner sig selv som en heldig mand:

- Havde vores veje ikke krydset lige der, havde jeg nok ikke været her i dag, siger han.

Den 29. januar i år faldt han om på Værløse station med et hjertestop. Heldigvis ilede to kvinder ham til hjælp.

- Jeg har fået at vide, at den ene gav mig hjertemassage, mens den anden gav mig mund til mund. Det har givet ilt til hjernen, der ikke har taget stor skade, forklarer Henrik Hopstock, der inden hændelsen var aktiv motionist.

Hjertet var dog så medtaget, at han var indlagt i fire uger på Rigshospitalet. Han måtte igennem en tredobbelt bypass operation og en ballonudvidelse.

- Lægen siger, at jeg har været stendød i tre minutter. Men hvis det ikke havde været for de to kvinder, havde jeg stadig været det, siger den 69-årige, der besluttede sig til at efterlyse sine gerningsmænd via den lokale Furesø Avis.

Efterlyste redningsmænd

Efterlysningen kom ud via Facebook i går formiddags, blandt andet med ordene:

- Men jeg kan da gøre det vigtigste nu. Sige tak til den person, der smed alt, hvad han/hun havde i hænderne for at få mig til at overleve. Uden dig kunne jeg ikke sidde her ved pc'en og skrive dette indlæg. Tak.

Allerede samme dag, var der gevinst. Det ringede pludselig på døren i hjemme i Værløse, og der stod en kvinde med sin mand.

- Hun sagde, at hun var den ene, der havde reddet mit liv. Vi stod bare og kiggede lidt på hinanden og så kom der store smil på begge vores læber, fortæller Henrik Hopstock, der kvitterede for kvindens indsats med et stort knus.

Kvinden, der hedder Dorthe, havde selv forsøgt at finde ud af, hvad der blev af den mand hun reddede. Blandt andet ved at kigge i dødsannoncer. Heldigvis skulle hun finde svar i Henrik Hopstocks efterlysning.

- Hun sagde at hun stadig, her to måneder efter havde ondt i armen af at give mig de stød, så sagde jeg, at det kunne jeg godt forstå, for jeg havde også stadig ondt i brystet af dem, griner han.

Nu mangler kun den anden redningsmand – endnu en kvinde, har Dorthe fortalt Henrik Hopstock. Kvinden skulle være lidt ældre – omkring de 60 år.

- Jeg kan ikke selv give hjertemassage, men det skal jeg have lært nu. Det er helt sikkert, slutter Henrik Hopstock.

Ud over et knus og et stort tak fra Henrik Hopstock, kan redningskvinderne se frem til at modtage en kurv med lækkerier.

Se mere i vores udsendelse kl. 22:27.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere