Skatterabat på vej til pendlere over kommende bro

Skatteministeren arbejder på, at et fradrag til pendlere, der krydser den kommende Kronprinsesse Marys Bro til og fra arbejde, vil indgå i finansloven for næste år.

Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord er endnu ikke bygget færdig, men den har alligevel allerede været genstand for megen debat. 

Mange borgere i Frederikssund har været utilfredse med, at det bliver en betalingsbro, da den forbinder to dele af kommunen. De mener derfor, at den bør være gratis at krydse. 

Umiddelbart ser det ikke ud til, at det kommer til at ske. Men der er muligvis en skatterabat på vej til de pendlere, der fremover vil benytte broen.

- Jeg kan godt forstå, at nogle pendlere synes, at broafgiften er en ærgerlig post i budgettet. Derfor glæder jeg mig over, at vi er kommet et stort skridt tættere på en skatterabat, så afgiften ikke kommer til at gøre helt så ondt i økonomien, og så betyder det, at fællesskabet kommer til at bidrage til brobetalingen via skatterabatten, hvilket kun er rimeligt, lyder det fra Hans Andersen, der udover at være folketingsmedlem også er byrådsmedlem i Frederikssund for Venstre. 

Indgå i næste års finanslov

Hans Andersen har været i løbende dialog med sin partifælle Karsten Lauritzen, der er skatteminister, om en rabat til pendlerne.

I et skriftligt svar til Hans Andersen giver skatteministeren følgende status: 

- Jeg er helt enig med dig i, at der i lighed med pendleres passage af de to øvrige betalingsbroforbindelser bør være et standardfradrag for benyttelse af den kommende bro som led i den almindelige transportvej mellem hjem og arbejde, skriver Karsten Lauritzen. 

- Et særligt brofradrag vil også skulle finansieres. Status er derfor, at jeg arbejder for, at fradraget kan indgå i regeringens forslag til finansloven for 2019, uddyber han.

- Størrelsen af standardfradraget vil blive fastsat, når prisstrukturen for passage af broen er endeligt fastlagt. Jeg forventer, at lovgivningen om det særlige brofradrag i givet fald vil kunne gennemføres i næste Folketingssamling, afslutter Karsten Lauritzen. 

Modregnes i skattepligtig indkomst

Hans Andersen er tilfreds med svaret fra skatteministeren.

- Når nu realiteten er, at broen åbner i 2019, og et meget stort flertal på Christiansborg holder fast i, at broen skal være delvist finansieret via brugerbetaling, så betyder det jo, at pendlerne skal have penge op af lommen for at krydse broen. Disse udgifter skal være så lave som muligt, og jeg har længe arbejdet på at få det her fradrag, så jeg glæder mig over ministerens svar, som jeg må sige lyder meget lovende, lyder det fra Hans Andersen 

I alt 13.000 bilister ventes dagligt at køre over den nye bro over Roskilde Fjord, når den står klar i 2019.

Hvis brofradraget bliver en realitet, kan pendlere, som krydser broen til og fra arbejde, modregne broafgiften i den skattepligtige indkomst på samme måde som med kørselsfradraget. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere