Kæmpede i månedsvis for bedre internet: Nu har de fået 3,4 millioner

Områderne omkring Slangerup har modtaget 3,4 millioner kroner til bedre bredbånd. Her kan du se, hvordan også du får andel i millionerne fra Bredbåndspuljen.

Syv ildsjæle fra omegnen omkring Slangerup har søgt og fået 3,4 millioner kroner til at installere fibernet i områderne omkring Slangerup.

Ole Green, pensioneret oberstløjtnant, er en af de syv der i månedsvis har kæmpet for at få bedre internet til så mange som muligt

- Det har været et kæmpe arbejde. Indimellem også svært, fordi folk ikke nødvendigvis var interessede i at betale for bedre netadgang, fordi de ikke syntes, de har brug for det, siger Ole Green til TV 2 Lorry.

Men nu er det lykkedes for de syv ildsjæle at skaffe 3,4 millioner til at anlægge fibernet til 235 husstande. Hver husstand betaler mindst 4000 kroner selv og både Frederikssund kommune og Egedal kommune har lagt penge i budgettet.

Bliver helt fantastisk

Fibernettet betyder, at internetadgangen i området bliver 10 gange så hurtig, som den er i dag.

- Det bliver helt fantastisk. Det betyder jo at jeg kan downloade tekstfiler uden at skulle sidde og vente i mange minutter på at de ankommer, siger Ole Green.

Ole Greens gode råd til andre områder med langsom internetadgang, som gerne vil søge Energistyrelsens Bredbåndspulje om penge til etablering af hurtigt bredbånd.

- Find en lille gruppe af ildsjæle, der sammen hjælper hinanden med det administrative arbejde. Det kan være op ad bakke i perioder, fordi folk skal skrive under på at de er villige til at betale for bedre bredbånd, siger han.

Sådan får du del i bredbåndsmillioner

Minimumsprisen er 4000 kroner om året.   

- Det gælder om at få så mange med på bredbåndet, som muligt. Vores 235 husstande, ud af 258 mulige, svarer til en tilslutning på 91 procent og det er fint. Vi er det næststørste bredbåndsprojekt i Danmark.

- Det svære er at få kontakt med folk, man ikke kender. Jeg havde kontaktinformationer til mange i området, fordi jeg har været formand for det lokale vandværk, siger Ole Green.

Sørg for at involvere folk, som har adgang til lokalområdets kontaktinformationer.

Hvis du vil vide mere om, hvordan man søger Energistyrelsens Bredbåndspulje om økonomisk støtte til oprettelse af bedre bredbånd i dit område, så gå ind på Ens.dk/bredbaandspulje

Fakta om Bredbåndspuljen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere