Stor pumpestation skal forhindre oversvømmelser

Frederiksbergs største klimatilpasningsprojekt står nu færdigt efter at have været undervejs i flere år. Mere nedbør giver større risiko for oversvømmelser.

Den nye pumpestation ligger 10 meter under jorden i parken på Femte Juni Plads. Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry

Nu står Frederiksbergs største, underjordiske klimatilpasningsprojekt færdigt efter at have været undervejs i flere år.

I kølvandet på den 2. juli 2011, hvor København og Frederiksberg var udsat for et voldsomt skybrud, gik planerne om det store projekt i gang. 

Indgangen til pumpestationen, når nedgangen er åben. Der er ikke adgang for offentligheden. 

Den nye pumpestation på Femte Juni Plads er et led i en større klimatilpasningsplan for hele kommunen, fordi der kommer mere nedbør og derved er større risiko for oversvømmelser.

Det er særligt lokale veje som Dalgas Boulevard, Nyelandsvej, Beringsvej, La Cours Vej, i Fuglekvarteret samt på Lindevang Station.  

Vandet, der kommer herned, er noget der tidligere har belastet gaderne lokalt og kloarkkerne lokalt.

Troels Smith, projektleder hos Frederiksberg Forsyning

På Femte Juni plads er der nu anlangt store, underjordiske bassinledninger under jorden, der skal opsamle og forsinke store mænger regnvand. Den nye pumpestation, som ligger ti meter under jorden, skal styre vandmængderne. 
 
- Vandet, der kommer herned, er noget, der tidligere har belastet gaderne lokalt og kloarkkerne lokalt. Nu kommer det herned til pumpestationen, og på sigt, når Harrestrup Å projektet er klart, så pumper vi det derud for at få et bedre vandmiljø i Harrstrup Å, samtidig med at vi klarer klimaproblemer på Frederiksberg, siger Troels Smith, projektleder hos Frederiksberg Forsyning, til TV 2 Lorry. 

Pumpestationen set oppefra.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik