Skoleelev får fængselsstraf for trusler mod sin klasse

En intranet-profil blev omdrejningspunkt for en sag om trusler og blufærdighedskrænkelse, som har givet den nu 16-årige elev 30 dages betinget fængsel.

- Jeg bomber jer ligesom Omar El-Hussein. Han var en god mand, og I har fortjent det, han gjorde. Jeg laver ikke sjov med at bombe jer, fucking svin.

Sådan lød den radikale og kontroversielle besked, som en 15-årig elev skrev på en forårsdag i 2015 til sine klassekammerater på Skolen på La Cours Vej på Frederiksberg.

Gerningen har i dag kostet den unge mand, som nu er 16 år, 30 dages betinget fængsel for trusler mod skolen og klassekammeraterne. Det har Retten på Frederiksberg besluttet, skriver Ritzau.

Den nu 16-årige synder var i retten noget brødebetynget og forklarede her, at opslaget kun var tænkt som en joke. En joke, der dog viste sig ikke at være særlig sjov.

- Det var dumheder. Jeg regnede med, at de andre ville se, at det var for sjov. Men jeg kan godt se nu, at det ikke er sjovt, sagde han i retten ifølge Ritzau.

Beskeden blev sendt fasted ved hjælp af skolens intranet, men ikke fra gerningsmandens egen profil. En anden elev fra klassen var logget på intranettet fra den tiltaltes computer, hvorfor login-oplysningerne var tilgængelige for den 15-årige.

Foruden den voldsomme og radikale besked sendte gerningsmanden også et pornografisk billede til de andre fra klassen - selv om flere af de andre elever kun var 14 år på daværende tidspunkt. Derfor blev den unge mand også dømt for blufærdighedskrænkelse.

De to beskeder fik ifølge Ritzau skolens ledelse til at reagere og kontakte politiet.

Men ifølge skolens souschef, der var indkaldt som vidne, kom det som en overraskelse, at politiet pegede på netop den gerningsmand, da han ellers var velfungerende, får gode karakterer og starter i gymnasiet i august.

- Vi ser ham som en pligtopfyldende, dygtig og social velintegreret elev. Vi havde aldrig troet, det kunne komme fra ham, fortalte hun.

Ved domsafsigelsen lagde dommeren Niels Christian Baark også vægt på, at den unge trusselmager sandsynligvis ikke kaster sig ud i en lignende sag igen.

- Teksten er umanerlig grov, og at åbne sådan et billede kan være en forfærdelig forskrækkelse for børn under 15.

- Men vi tror på, at du aldrig gør det igen, lød det ifølge Ritzau fra dommeren.