Risiko for bakterier i vandet: Fem ejendomme bør koge vandet

Beboerne i en række ejendomme på Frederiksberg bliver anbefalet at koge drikkevandet de næste dage.

Frederiksberg Forsyning har kontaktet beboerne direkte. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Beboerne i en række ejendomme på Gammel Kongevej og Amicisvej på Frederiksberg bliver anbefalet at koge drikkevandet de næste dage. 

- Der er opstået en risiko for jordbakterier i drikkevandet på Gammel Kongevej 143, 145, 147, 149 og Amicisvej 25. Der ikke tale om kloakvand, skriver Frederiksberg Forsyning i en meddelelse på deres hjemmeside. 

Her oplyser de også, at beboerne er blevet kontaktet direkte af forsyningssselskabet og har fået anbefalingen om, at de bør koge vandet, inden de bruger det til madlavning eller til at drikke. Anbefalingen sker i samråd med embedslægen, skriver Frederiksberg Forsyning på hjemmesiden. 

Afventer prøveresultater

Selvom de første resultater fra undersøgelse af vandet i dag den 9. marts ikke viste forurening, kan man endnu ikke være sikker på, at det er sikkert at drikke:

- Vi mangler stadigvæk nogle resultater, så alarmen bliver formentlig tidligst afblæst mandag, hvis der heller ikke er uønskede bakterier i de andre prøver, siger Søren Krøigaard, direktør for Frederiksberg Forsyning.

Beboerne behøver ikke at koge vandet, hvis de bare skal vaske tøj eller lignende. 

Læs også Fra minus til plusgrader: Sådan undgår du vandskade fra tøsne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik