Psykisk syge dømt for indespærring og overfald på Jillian

Sygeplejersken Jillian Jackson tilkendt erstatning.

I to timer blev sygeplejersken Jillian Jackson og en sosu-assistent holdt fanget og indespærret af to psykisk syge mennesker på Frederiksberg Hospitals psykiatriske afdeling. I dag faldt dommen.

De to psykisk syge patienter er begge blevet kendt skyldige. Der er tale om en 34-årig mand og en 38-årig kvinde, som begge har diagnosen paranoid skizofreni.  Retten på Frederiksberg dømte i dag den mandlige gerningsmand til anbringelse på en psykiatrisk afdeling, mens hans kvindelige partner er pålagt at skulle modtage psykiatrisk behandling.

De to psykisk syge personer trængte ind på Jillian Jacksons arbejdsplads - den psykiatriske afdeling på Frederiksberg Hospital midt om natten klokken 02.45 natten til 13. januar. Her blev hun og en anden ansat holdt indespærret i et personalerum og i et tekøkken. De to indtrængende låste dørene, hev telefonstikkene ud af væggen, og de to skrækslagne kvinder blev tvunget til at aflevere deres overfaldsalarmer. Undervejs blev de truet med kniv, pistol og luftgevær.

Til alt held led de to kvinder ikke videre fysisk overlast, mens særligt for Jillian Jackson har tiden efter været hård og hun magter ikke længere at arbejde som sygeplejerske. Hun er nu tilkendt en erstatning.

Ifølge sagens anklager giver det ikke mening at tale om et motiv til tilfangetagelsen af de to kvinder - dertil var de to gerningsmænd ganske enkelt for syge.

Jillian Jackson siger til TV 2 Lorry, at hun ikke har så mange kommentarer til dommen.

-Men jeg håber, at de to mennesker får den hjælp, de har brug for. Og det mener jeg, siger hun.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere