Morfar erkender drab: Der var ingen anden udvej

En 67-årig mand, som sidste år dræbte en advokat i Københavns Byret, er mandag for retten på Frederiksberg.

Foto: TV2/ Lorry

En 67-årig morfar forklarer mandag i Retten på Frederiksberg, hvorfor han 16. september sidste år skød og dræbte advokat Anders Lindholt samt forsøgte at dræbe sin svigersøn under en retssag i Fogedretten i København.

Skuddene blev affyret under en samværssag mellem den 67-åriges datter og hendes eksmand om deres fælles treårige søn.

Kvindens far mente, at advokaten og hans tidligere svigersøn havde opført sig urimeligt sagen igennem.

- Jeg gjorde det, for nu havde sagen varet i over et år. Jeg spiste omkring 20 piller om dagen, og jeg havde ikke sovet i et år stort set, forklarer han.

Derfor savede han dagen inden drabet sin jagtriffel over for at tage den med til retsmødet, som han havde fået fuldmagt til at deltage i i stedet for sin datter, som skulle noget andet den dag.

I Retten på Frederiksberg forklarer den 67-årige mand, at han ikke havde besluttet at gøre det 100 procent, men at han ville se, hvordan tingene udviklede sig i retten.

Fattet fortæller han, at han i retten ikke så anden udvej end at skyde advokaten og eks-svigersønnen. Der var nemlig kommet en ny dommer i sagen, som morfaren kom op at toppes med.

- Han råber op, at det er ham, der bestemmer, for "det er min retssal". Og jeg skal ikke tale sådan i retten. Han råber til mig, at hvis jeg ikke gør, som han siger, så må jeg ikke komme med næste gang.

- Der tænker jeg, at nu er der ikke andre muligheder. Nu er sagen kørt af sporet. Nu går det ud over mit barnebarn, og det skal det ikke, siger morfaren.

Derefter rejser han sig op og skyder to gange mod sin tidligere svigersøn og to gange mod advokaten, som dør af sine kvæstelser. Eks-svigersønnen overlevede angrebet.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik