Livestream fiskehejre-kolonien i Frederiksberg Have

Hejrekolonien i Frederiksberg Have har fået ny bevågenhed. I bedste Big Brother stil kan hejrens familieliv nu streames døgnet rundt.

Familiedramaer, skænderier, pladsproblemer og yngletid. Scenerne lyder velkendte - næsten som var det fra realityprogrammerne Paradise Hotel eller Big Brother.

Virkeligheden er dog en anden - og knap så kulørt.

Her er nemlig tale om Danmarks første fiskehejre TV - et nyt initiativ ført an af Dansk Ornitologisk Forening. Redekameraet er placeret overfor det store redetræ, som udgør fiskehejrenes koloni i Frederiksberg Have.

- Direkte fugleTV giver os alle en mulighed for at få et stykke natur ind i stuen, samtidig med at man får en særlig fornemmelse af, hvad det er, der gør fugle så fascinerende at se på. Uden at man behøver at røre en finger selv for at opleve dem, siger projektleder på fugleTV, Tine Due Hansen, på foreningens hjemmeside.

Redekameraet er ifølge Dansk Ornitoligsk Forening ganske unikt, da det overvåger en af de eneste fiskehejrekolonier i verden, som ligger midt i en storby.

Det nye tiltag er en opfølgning på successen, som Dansk Ornitologisk Forening har haft de senere år, hvor redekameraer er installeret hos både havørne og ugler.

Du kan følge med direkte ved at klikke her

 

Fakta om fiskehejren

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

kano i roskilde fjord

playNationalpark gentager succes: Nu kan du igen låne kanoer til sejltur på fjorden

fiskeørn

Fugle-tragedie i Gribskov: Ynglende ørn forsvundet

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere