Ingen undskyldning til Godhavnsdrengene

Frederiksberg anbragte flere drenge på Godhavn - men et flertal i kommunalbestyrelsen afviser at sige undskyld til dem.

Ifølge børne- og socialminister Mai Mercado giver en undskyldning til Godhavnsdrengene ikke mening - og det er et flertal i Frederiksberg Kommunalbestyrelse enig med hende i.

quote Jeg havde håbet, at vi og andre kommuner kunne lægge et pres på socialministeren

Michael Vindfeldt, gruppeformand og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet på Frederiksberg

Det var Socialdemokratiet, der stod bag forslaget om at sige undskyld til de drenge, som Frederiksberg Kommune har haft anbragt på det daværende børnehjem i Tisvildeleje.

Her hørte grov vold, ydmygelser, seksuelle krænkelser og tvangsmedicinering til dagens orden.

Trist og ærgerligt

- Det er rigtig trist og ærgerligt, at Frederiksberg ikke ligesom for eksempel Gribskov vil sige undskyld til nogle mennesker, der har fået en urimelig og umenneskelig behandling. Jeg havde håbet, at vi og andre kommuner kunne lægge et pres på socialministeren, siger Socialdemokratiets gruppeformand og borgmesterkandidat, Michael Vindfeldt, til TV 2 Lorry. 

Frederiksberg Kommune har tidligere oplyst, at man har sendt "en håndfuld" drenge til Godhavn fra 1937 til 1958, men oplyste samtidig dengang, at det ville være ganske tidskrævende at finde frem til de af mændene der stadig måtte være i live. Det kræver, at otte børneværnsprotokoller på i alt 4.000 håndskrevne sider bliver gennemgået, oplyste kommunen sidste år. 

DF: Det er helt vanvittigt

Dansk Folkepartis enlige medlem af kommunalbestyrelsen, rådmand Jens Tørning, var en af dem, der stemte nej til at give en undskyldning.

- Det er helt vanvittigt at sige undskyld. Jeg synes også det er forfærdeligt, hvad der er sket. Men man kan ikke undskylde for noget, ens bedsteforældre har gjort. Man kan beklage, at samfundet har været indrettet sådan engang. Det næste bliver vel at vi skal til at undskylde for fæstebønderne, siger Jens Tørning til TV 2 Lorry.

Det argument køber Michael Vindfeldt ikke.

- Når man ikke rigtig mener det, så beklager man. Jeg er ved at lære min datter på tre, at når man virkelig mener det, så siger man undskyld. Så sætter man sig ind i de menneskers tilværelse og situation, siger han.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere