Hver bolighandel på Frederiksberg giver i snit fem millioner i gevinst

Hver fjerde villa, der blev solgt sidste år gav sælger en gevinst på en million kroner eller mere. På Frederiksberg blev gevinsten ekstra stor.

Efter hårde tunge år i kølvandet på finanskrisen er der igen så meget gang i boligmarkedet, at sælgerne tjener penge i stor stil.

Det skriver Søndagsavisen.

I 2016 endte 8.996 ud af 39.861 bolighandler – svarende til 22,6 procent – med, at sælger kunne stikke mere end en million kroner i lommen, når salgsprisen holdes op over for købsprisen.

I gennemsnit gav hver hushandel 632.483 kr. til sælger og hvert ejerlejlighedssalg 551.905 kroner til sælger. Gevinsterne er dog meget forskellige rundtomkring i landet - men de ti kommunerne, hvor sælgerne har stukket flest penge i lommen ligger alle i TV 2 Lorrys område. 

Ingen tab på Frederiksberg

- Det er de større byer, der vinder i kampen om at stige i pris og om at tiltrække de ressourcestærke købere, siger Frederik Rovsing, direktør hos boligportalen Boliga, der har trukket tallene for Søndagsavisen.

Størst er gevinsten på Frederiksberg, hvor hver eneste hushandel i gennemsnit har givet 5,5 millioner kr. til sælger.

- Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har solgt en bolig med tab på Frederiksberg, siger Anne Halvor Jensen, indehaver af ejendomsmæglerfirmaet Irving Jensen & Co., som har ligget på Frederiksberg siden 1986.

Næststørst er gevinsten i Gentofte og i Lyngby-Taarbæk, hvor sælgerne sidste år tjente henholdsvis 3,1 og 2,1 millioner kr.

Så meget tjente husejerne på at sælge i 2016

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

OBS - betalingsbillede!

Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere