Hospitalsklovnen Tomas vil gøre coronakrisen lidt gladere for os alle

Som hospitalsklovn er Tomas Tex Cenius vant til at hjælpe familier i krise. Men nu vil han hjælpe os alle igennem coronakrisen.

Til dagligt er Tomas Tex Cenius - bedre kendt under bogstaverne TT - hospitalsklovn.

Et virke, hvor han hjælper mennesker, der er i krise eller har det svært.

Men nu, hvor vi alle sammen befinder os midt i en coronakrise, som for mange er svær at håndtere, har han besluttet sig for at udvide den rolle.

quote Bare muligheden for at se folk i øjnene og smile til dem har givet mig utroligt meget glæde. Mere skal der faktisk ikke til, før vi får det bedre.

Tomas Tex Cenius

- Når jeg tager mit pæne tøj på med hat og stok, så kigger folk på mig, og jeg får skabt en kontakt til dem. Og den interaktion ville jeg ønske, at mange flere kunne opleve, fordi det er en meget kærlig og glædelig interaktion. Også selv om de synes, jeg ser fjollet eller latterlig ud, fortæller 52-årige Tomas Tex Cenius, der for de lokale på Frederiksberg formentligt vil være et kendt ansigt. 

Han kan nemlig godt lide at klæde sig pænt, før han går tur i kommunen, og det har da også gjort ham bemærket i flere lokalmedier.

Tomas Tex Cenius er et kendt ansigt på Frederiksbergs gader, hvor han med bowlerhat og stok forsøger at vække opsigt og skabe glæde i en tid, der er svær for mange.
Tomas Tex Cenius er et kendt ansigt på Frederiksbergs gader, hvor han med bowlerhat og stok forsøger at vække opsigt og skabe glæde i en tid, der er svær for mange.

Faktisk har stokken, bowlerhatten og den lange frakke været med til at få Tomas Tex Cenius igennem coronakrisen, forklarer han. 

For ham er det nemlig redskaber, der gør det muligt at skabe kontakt til andre mennesker. Og på den måde føle sig mindre alene.

- Når jeg har været trist under corona, har jeg taget min stok og hat på og gået ud på gaden for at blive mødt af folks blikke. Og bare muligheden for at se folk i øjnene og smile til dem har givet mig utroligt meget glæde. Mere skal der faktisk ikke til, før vi får det bedre.

- Derfor ønsker jeg for os alle i 2021, at vi alle kan tage noget sjovt på og være der for hinanden. Gå ud på gaden og kig folk i øjnene og smil til dem. Så føler man sig ikke så alene, afslutter han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Lyntest næse

playNyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

København skyline

Smitten stiger i København - Sogn lukkes ned

20200317-192821-l-1920x1278we.jpg

Rigspolitichef: Husk forsamlingsforbuddet ellers vanker der bøder

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere