Frederiksberg topper: Her er borgerne mest tilfredse

Københavnerne placerer kommunen på 30.-plads, når tilfredsheden måles. Frederiksberg og omegnskommuner topper.

De borgerlige kalder Frederiksberg "den grønne ø i det røde hav", København. Frederiksberg har de mest tilfredse borgere, når alle 98 kommuner bedømmes. Mens København havner på en 30.-plads.

Placeringen fremgår af rapporten "Markedsindsigt i de danske kommuners udvikling" fra firmaet Exometrics. 

Exometrics laver analyser for ejendomsbranchen og kommuner. Firmaet har spurgt 5000 danskere om at bo i kommunen, indkøb, transport, kultur, institutioner og skoler, sport og udbud af boliger. 

Borgernes tilfredshed måles på en skala fra 1 til 5. Kommunerne placeres efter borgernes samlede bedømmelse af de syv områder. 

Her topper Frederiksberg samt Københavns rige omegnskommuner. Det er Hørsholm, Dragør og Gentofte. Så følger tre kommuner fra Københavns Vestegn: Solrød, Rødovre og Ishøj.

Exometrics' analyse- og udviklingsdirektør, Henrik Sørensen, råder kommunerne til at se placeringen som et værktøj.

- Det er meget interessant at se, at både Frederiksberg og Halsnæs ligger meget tæt på toppen af listen, mens København er placeret på 30.-pladsen, siger Henrik Sørensen.

- Det vil sige, at det ikke kun er kommunens størrelse, ressourcer og urbaniseringsgrad, der skaber tilfredshed hos borgerne i sig selv. 

I top 10 ligger også Samsø, Halsnæs og Lejre. De højest placerede jyske kommuner er Holstebro og Aarhus på henholdsvis 12. og 13.-pladsen. På Fyn er borgerne mest tilfredse i Nyborg Kommune, som havner på en 15.-plads.

Rapporten analyserer også, hvor borgerne helst vil flytte hen. Firmaet har set på, hvilke planer borgere og virksomheder har. 

Desuden vurderer rapporten demografien, altså hvor ældre og yngre bosætter sig. Samt hvor virksomheder og job vil flytte hen.

Borgerne måles som mindst tilfredse i Lolland Kommune. Blandt de ti kommuner med mindst tilfredse borgere ligger Faaborg-Midtfyn, Fredericia, Egedal, Slagelse, Holbæk og Sorø. 

 

Du kan læse mere om analysen her

/ritzau/