Frederiksberg Forsyning: Sådan arbejder vi for at finde kilden til forurening

Frederiksberg Forsyning arbejder i døgndrift for at finde årsagen til jordbakterier i vandet på Frederiksberg.

Frederiksberg Forsyning arbejder lige nu i døgndrift for at finde frem til kilden til de jordbakterier, der gør at 100.000 borgere på Frederiksberg må koge deres vand  i mindst to minutter, inden de bruger det til at drikke eller til at lave mad med.

Det fortæller Rasmus Sielemann Christensen, der er direktør i Frederiksberg Forsyning, til TV 2 Lorry.

- Mens vi taler, har jeg kollegaer, der løber rundt på Frederiksberg og tager vandprøver, der kan blive testet, så vi kan finde kilden til forureningen. Samtidig har jeg andre kollegaer, der sidder med computerprogrammer, der med en avanceret algoritme simulerer vandets vej igennem systemet. Vi arbejder alle sammen i døgndrift på at finde kilden, så vi kan få det stoppet, siger Rasmus Sielemann Christensen. 

Tale om dage og ikke timer

Men selvom der altså bliver arbejdet på højtryk for at få stoppet udledningen af jordbakterier, så kan Frederiksberg Forsyning endnu ikke udstede nogle garantier for, hvor lang tid situationen vil vare. Men det vil formentlig handle om dage og ikke timer. 

- Jeg ikke kan garantere, hvor lang tid det kommer til at tage. Men jeg kan garantere, vi kommer til at arbejde i døgndrift med at finde fejlen. Så borgerne på Frederiksberg kommer ikke til at vente fem minutter længere end højst nødvendigt, men samtidig kommer vi heller ikke til at frigive vand, der ikke er sikkert, siger Rasmus Sielemann Christensen til TV 2 Lorry.

Samtidig understreger han, at der er tale om jordbakterier og ikke tarmbakterier, og at vandet godt kan drikkes, hvis man følger kogevejledningen.

- Der er ingen sundhedsfare ved at vaske hænder og tage bad i vandet, og jordbakterier dør, når de kogt, og derfor kan man godt drikke vandet og bruge det i madlavningen, efter det er kogt, selvom det selvfølgeligt er besværligt, lyder det fra Rasmus Sielemann Christensen.

Det oplyser Frederiksberg Forsyning om vandet