Frederiksberg: 360 graders kamera på alle skraldebiler

Alle skraldebiler i Frederiksberg Kommune får monteret kameraer for at skabe den bedst mulige sikkerhed i trafikken og undgå højresvingsulykker.

Frederiksberg Kommune har øget fokus på trafiksikkerheden, og i den anledning vil alle byens skraldebiler i løbet af den næste måned få monteret 360 graders kameraer.

Det betyder, at der kommer kamera på hver af bilens fire sider, som sender billeder til en skærm i førerhuset. Skærmen konverterer de fire billeder om til ét således, at chaufføren har billede hele vejen rundt om bilen og dermed  kan se alle vinkler rundt om bilen – også de, der ellers er blinde.  

Skraldemændene Per Christiansen og Remi Holmquist fortæller om de nye kameraer.

Frederiksberg er den første by, hvor alle skraldebiler bliver forsynet med kameraer. Der er allerede kameraer på nogle skraldebiler. Arbejdet med at montere på de sidste foregår i april – efter fyraften, så det ikke går ud over driften. 

Kameraene skal både hjælpe skraldemændene med at få øje på cykelister, så der ikke sker en højresvingsulykke, men de kan også bruges, når skraldevognene kører rundt i meget smalle gader.

Nogle skraldebiler har haft kameraer tidligere, men de er ikke lige så avancerede som de nye. Og de nye kameraer er da også en stor hjælp i skraldemændenes arbejde:

- De er meget skarpere, især når man bakker, man kan nærmest se, om der ligger en mønt på jorden, siger Per Christiansen til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere