Vejvrede: Køreskoleelev udsat for trusler på allerførste tur

Efter bare 20 minutter på vejene oplevede Amalie Mittelstrass at blive udsat for vejvrede fra en anden bilist.

Efter der var blevet grønt lys i et vejkryds i Humlebæk i tirsdags satte 20-årige Amalie Mittelstrass skolevognen i gang. Men tilsyneladende ikke hurtigt nok for bilisten bag hende.

Bare 20 minutter inde i hendes debut på vejene blev hun endnu et offer for den vejvrede, som TV 2 Lorry i dag i flere artikler har beskrevet er vokset i omfang her i hovedstadsområdet.

quote Jeg gispede og tænkte ”hvad nu?” Jeg sad bare og var helt frosset fast til rettet.

Amalie Mittelstrass, offer for vejvrede

Bilisten bagved lavede en hasarderet overhaling og bremsede op lige foran hende midt ude på vejen, hvorefter hans medpassager steg ud og gik truende hen mod bilen med Amalie Mittelstrass og hendes kørelærer.

- Han lyner sin hættetrøje ned og står og råber af os. ”Har du et problem?” Og spørger, hvad det er, min kørelærer lærer mig. ”Er du klar over, man må køre 70 kilometer i timen her?”

- Jeg gispede og tænkte ”hvad nu?” Jeg sad bare og var helt frosset fast til rettet, fortæller Amalie Mittelstrass om episoden.

Kørelærer installerer kameraer

quote Det bliver værre og værre. Det er hyppigt og ikke særlig sjovt.

Svend Vebel, kørerlærer

Amalie Mittelstrass og hendes kørelærer blev bag låste døre i bilen og slap med skrækken fra episoden. Men det er langt fra første gang, kørelæreren oplever, at selv de nye trafikanter bliver ramt af den omsiggribende vejvrede.

- Det bliver værre og værre. Det er hyppigt og ikke særlig sjovt, siger kørelærer Svend Vebel.

Efter episoden i tirsdags har han besluttet at tage nye virkemidler i brug for at samle beviser mod gerningsmændene.

- Jeg får monteret kameraer både foran og bagi bilen. Så vil jeg optage det, der sker. Vi kan ikke gøre andet, og man ved jo ikke, hvad der kan ske, fortæller han.

En vred bilist skal dog ikke have lov at bremse den unge køreskoleelev. På tirsdag er hun bag rattet igen - og med en opfordring til sine medtrafikanter.

- Træk vejret og tag det roligt. Vi kommer nok videre alligevel, selvom det måske ikke går så hurtigt, siger Amalie Mittelstrass.

Et nyt studie fra Rådet for Sikker Trafik og Transport DTU viser, at 41 % af bilisterne i Region Hovedstaden har været udsat for vejvrede. Det er det højeste antal i landet – og en stigning på 12,5 % de seneste otte år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere