Stormtruet sportshal får ny vind i sejlene

Politikere vil redde nedslidt sportshal i Humlebæk. Forvaltning er sat til at finde penge til en ordentlig renovering.

- Vi har et beredskab, der skal sikre, at der ikke er nogen i hallen, hvis der eksempelvis er hårde storme eller voldsom snevejr. 

Sådan siger lokalpolitiker Rasmus Østrup Møller om Humlebæk Hallen, der trænger til en kærlig hånd. På papiret er hallens styrke overskredet med 80 procent, hvis den udsættes for voldsomme vejrforhold.

quote Der er et stort ønske om, at Humlebæk Hallen skal drives videre under forsvarlige vilkår.

Rasmus Østrup Møller, lokalpolitiker

Men kærlige hænder er ikke altid gratis, og politikerne i Fredensborg Kommune har kun 5 af de 8 millioner, der kræves for at renovere sportshallen, så konstruktionen forstærkes.

Hallen har været lidt af en politisk hovedpine, fordi en nødtørftig renovation faktisk kan resultere i, at hallens styrke forværres. Ingen er selvsagt interesseret i, at taget styrker delvist sammen ned over hallens brugere.

 

Nu har politikerne i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget besluttet, at man vil finde de sidste tre millioner i budgettet eller i kommunens reserver.

Beslutningen er truffet på et udvalgsmøde tirsdag aften. 

- Der er et stort ønske om, at Humlebæk Hallen skal drives videre under forsvarlige vilkår, siger Rasmus Østrup Møller, der er med i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget for Socialdemokratiet, og fortsætter: 

- Vi har sat forvaltningen til at finde pengene, og det forventer vi, at den vil gøre ret hurtigt.

Indtil forvaltningen har fundet de sidste 3 millioner, så der kan kastet 8 millioner efter en ordentlig renovering, fortsætter uvejrsberedskabet i Humlebæk. 

På sigt håber socialdemokraternes Rasmus Østrup Møller, at Fredensborg får en ny og mere moderne sportshal. Der er bare en enkelt hage. 

- Den koster 27 millioner kroner, og de penge har vi ikke lige nu. Indtil vi får det, vil vi bevare Humlebæk Hallen, lyder det. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere