Rumænere udvist efter fup-indsamling

Tre rumænere påstod, at de samlede ind til både handicappede børn, døve og stumme. Nu er de dømt for bedrageri og udvist

Der var tale om hurtig sagsbehandling, da tre rumænere 13. juni blev anholdt, mens de i Nivå Centret samlede ind til både handicappede  børn og døve og stumme. Mændene udgav sig for selv at være døve og stumme, men et vidne fattede mistanke og kontaktede politiet.

Nu har retten i Helsingør vurderet sagen. Og mændene var hverken døve eller stumme,  ligesom de ikke samlede ind til handicappede børn.

-Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i, at der var tale om egentligt bedrageri og ikke bare tiggeri. Det var organiseret, og de rumænske mænd havde et indsamlingspapir med et handicaplogo på et clipboard, som de fremviste til handlende for at få doneret penge. Pengene skulle dog ikke bruges til handicappede børn og et center for døve og stumme, men skulle derimod finansiere mændenes tur videre til Sverige, fortæller anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup.

Men turen til Sverige bliver altså ikke til noget. De tre mænd, der er 25, 26 og 28 år skal ind og sidde i 30 dage - derefter er det hjem til Rumænien. I dommen indgår en udvisning og et indrejseforbud i Danmark de næste seks år.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere