Jubel i Fredensborg: Her er skolerne med de højeste karakterer i Lorryland

Elever fra Endrupskolen i Fredenborg Kommune scorer det højeste karaktergennemsnit i 2018 blandt samtlige landets folkeskoler.

Der er grund til jubel i Fredensborg Kommune, efter offentliggørelsen at karaktergennemsnittet for landets 803 folkeskoler i 2018.

For på Endrupskolen kan man det næste års tid bryste sig af at have landets højeste karaktergennemsnit, som ligger på 9,2.

Og det flotte resultat vækker selvsagt begejstring i byrådet.

- Vi har super gode skoler i hele kommunen, men det er første gang, at vores skoler stryger ind på en klar førsteplads i sammenligning med samtlige folkeskoler og specialskoler i landet. Det er virkelig godt gået og i byrådet er vi meget stolte af resultatet, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Folkeskoler med bedste karaktergennemsnit i Lorryland

Endrupskolens flotte resultat blev behørigt fejret onsdag morgen, hvor udvalgsformand Per Frost Henriksen sammen med kommunens skoledirektør og centerchef tog ind på lærerværelset med champagne til alle skolens ansatte.

- Det er simpelthen så godt og flot et resultat, som vores medarbejdere og ledere præsterer her – samtidig med elevernes trivsel er i top - og det ville vi straks fejre med dem og samtidig sige stort tillykke, siger Per Frost Henriksen.

Opgørelsen af karaktergennemsnittet er baseret på resultatet fra alle de bundne prøvefag som Undervisningsministeriet offentligjorde tirsdag.

Også på en af kommunens specialskoler, Ullerødskolen, klarer eleverne sig rigtig godt. Faktisk så godt, at Ullerødskolen har det højeste gennemsnit for landets specialskoler, oplyser Fredensborg Kommune.

Herunder et udpluk af de skoler i TV 2 Lorrys område, hvor karaktergennemsnittet ligger lavest blandt landets 803 folkeskoler.

Folkeskoler med laveste karaktergennemsit i Lorryland