Hjemløse Påske og Pinse til Folkemøde: "Giv os et smil tilbage"

Folkemødet er ikke kun gæstet af politikere og mediefolk. Hjemløsevennerne Påske og Pinse er taget afsted med et budskab om mere venlighed og høflighed.

Det kan godt være, at politikerne på Folkemødet har slået håret ud og løsnet slipset.

Men i bar mave, lædervest og cowboyhatte skiller ”Påske” og ”Pinse” sig alligevel lidt ud. De to Folkemødet-gæster er hjemløse – og ikke mindst rigtig gode venner.

- Egentlig er vi stik modsætninger. Pinse er født med en guldske i hånden. Jeg har faret ind og ud af spjældet og siddet med en dum nål i armen. Det er jeg heldigvis kommet ud af, fortæller Påske.

Fredag gæstede de TV 2 Regionerne og Altingets scene på Folkemødet for at tale om, hvordan netop humor kan bruges som en overlevelsesstrategi.

Selvom et liv på gaden kan lyde hårdt, har de nemlig begge en positiv indstilling til livet. En indstilling, der smitter.

quote Bornholmerne er sådan nogle dejlige mennesker. Venlige og høflige. Og politidirektøren på Bornholm, han kommer og siger personligt goddag.

Pinse

- Jeg har kun et motto: Smil til verden og verden smiler til dig. Vær aldrig ubehøvlet over for folk, siger Pinse.

Politidirektøren giver hånd 

Deres forhold til Folkemødet er noget ganske specielt. De har været her før og er imponerede over øens folk – og ikke mindst politibetjente:

- Bornholmerne er sådan nogle dejlige mennesker. Venlige og høflige. Og politidirektøren på Bornholm, han kommer og siger personligt goddag. Vi blev stoppet på landevejen mellem Rønne og Allinge. Han holdt ind og gav os hånden og ønskede os velkommen, fortæller Pinse.

Se i videoen, hvordan Påske og Pinse har fået så godt et forhold til Bornholms politi:

 

PÅSKE OG PINSE?

De agerer dog også gerne selv politibetjente over for andre Hus Forbi-sælgere:

- Ikke for at sige noget ondt om mine kolleger, men de har det med at række de forkerte manerer over til folkemødet. Det er vi kede af. Derfor siger vi, at de skal opføre sig efter normerne, siger Påske.

En sludder er det bedste 

Udover at ”opdrage” på deres kolleger, vil Påske og Pinse også gerne sende et budskab afsted til alle andre, de møder i deres hverdag:

- At folk smiler igen og er høflige og venlige. Hvis de har tid, så kom forbi og få en sludder. Det er man altid velkommen til. Det ville være det bedste, lyder Påskes håb.

- Og bliv ved med at købe aviser. Det betyder, at gadens folk ikke begår kriminalitet og sidder og hænger, slutter Pinse.

Se hele Folkemødet-interviewet med Påske og Pinse øverst i artiklen. 

Find resten af TV 2 Regionernes program på Folkemødet - og se med live her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Ulykken i Havdrup

18-årige Sebastian blev dræbt i trafikken: Nu kommer familien med opråb

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere