Køge presset af øgede flygtningeudgifter

I år skal Køge finde 10 millioner kroner ekstra til integration og sprogundervisning. Det kan gå ud over velfærden i kommunen.

Køges konservative borgmester, Flemming Christensen, råber nu vagt i gevær. De øgede udgifter til de mange ekstra flygtninge i kommunen kan gå ud over den almene velfærd i kommunen.

- Det er klart, at hvis vi vælger, at de penge skal findes i driftsbudgettet, ja så skal der spares andre steder, siger Flemming Christensen til TV 2 Lorry.

Alene i år skal der findes 10 mio. kr. ekstra til integration og sprogundervisning på et i forvejen sparet kommunebudget. Derfor vil Flemming Christensen have regeringen til at lempe lovgivningen, så det bliver lettere at få flygtningene hurtigt i arbejde - vel at mærke med støtte fra staten.

- Virksomhederne er klar til at tage imod dem, men de går jo ikke direkte ud og kan få en normal løn. Så vi er nødt til give noget igangsætningsydelse af en eller anden art, siger Køges borgmester, der bakkes op af sin partifælle og kollega i Helsingør, Benedikte Kiær.

Hos regeringen er man åbne over for at lempe på lovgivningen, så kommunerne hurtigere kan få flygtningene ud i arbejde. Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, vil dog ikke umiddelbart give kommunerne øget tilskud til opgaven.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere