To personer kørte i vejarbejds-huller: ”Det er livsfarligt”

Natten til søndag blev to personer uafhængigt af hinanden ofre for farlige vejarbejdshuller på den samme vej i Dragør.

Klokken 2.30 natten til søndag kom Thomas Petersen kørende på sin cykel på Kirkevej i Dragør. Men uden at ane det, var han i mørket på vej hen mod et ca. to meter stort hul i cykelstien, der er gravet op i forbindelse med vejarbejde.

Heldigvis for Thomas Petersen når han at registrere, at ikke alt er som det skal være. Foran ham er der en smadret afspærring, og han når at svinge ud på vejbanen og bremser op. Her ser han, at der ligger en alvorligt tilskadekommen mand ved vejarbejdet.

- Der er sat nogle rød-hvide brædder op, som er sat helt hen til kanten af hullet, med det resultat, at den stakkels mand er kørt direkte igennem afspærringen. Cyklen ligger lodret nede i hullet med baghjulet oppe i luften, mens manden er fløjet henover hullet og er landet på en stor metalplade, som afskærmer den bagerste del af hullet, fortæller Thomas Petersen til TV 2 Lorry.

Her kan man se, at afspærringen er sat helt op til kanten til hullet.
Her kan man se, at afspærringen er sat helt op til kanten til hullet.
Foto: Thomas Petersen

Den tilskadekomne mand er bevidstløs og ligger på maven i en blodpøl med alvorlige skader i ansigtet, så Thomas Petersen handler hurtigt. Han tjekker om manden har puls og ringer derefter straks 112.

Imens forsøger han også at stoppe et par forbipasserende biler, men de to første bilister vælger at ignorere ham og køre videre.

Hvorfor hjælper folk ikke?

- Jeg forstår ikke, at folk ikke stopper op og hjælper mig. Jeg mener selv, det er tydeligt at se, at jeg har brug for hjælp, for jeg trækker ud på vejbanen og signalerer med mine hænder, at de skal bremse ned, men de speeder bare op og kører. Den ene bil måtte jeg hoppe tilbage for, så jeg ikke skulle blive påkørt, fortæller han.

Heldigvis er hjælpen nær, da en tredje bil samt en cyklist stopper op.

Her ses det dybe hul helt tæt på, som er omkring to meter dybt.
Her ses det dybe hul helt tæt på, som er omkring to meter dybt.
Foto: Thomas Petersen

Kirkevej i Dragør er en hovedgade, som er normalt oplyst, men Thomas Petersen mener, at belysningen og sikkerheden omkring vejarbejdet er alt for utilstrækkeligt.

- Det er så dårlig afskærmet, og der er ikke noget lys, der blinker. Det vil jeg mene der skal være, når vejarbejdet blokerer hele cykelstien med et stort hul, som er to meter dybt, der bare åbner sig for én, når man kommer forbi i mørket, siger Thomas Petersen.

Vejarbejde på Kirkevej i Dragør
Vejarbejde på Kirkevej i Dragør
Foto: Thomas Petersen

- Afskærmningen nytter jo heller ikke meget, hvis der ikke er flere meter hen til det farlige hul. Man har jo ikke en chance for at undvige hullet, når man først har overset afskærmningen, fordi den står helt op til kanten af hullet. Det er livsfarligt.

Da ambulancen ankommer efter fire minutter, fortæller redderne hovedrystende, at de et par timer forinden havde været ude til et tilsvarende uheld 100 meter længere oppe ad Kirkevej.

16-årig kørte i hullet

Her var en 16-årig dreng faldet i et tilsvarende hul med sin knallert, da han kom kørende lørdag aften ved 23-tiden.

- Det hul har været der rigtig længe, men har været overdækket med en metalplade, som min søn Viktor har kørt henover mange gange. Men i løbet af den seneste uge har pladen rykket sig, så hullet nu er blottet, fortæller drengens mor Louise Jørgensen til TV 2 Lorry.

- Der er havnefest denne weekend. Der er oceaner af mennesker, der kommer cyklende og gående, så det er ikke i orden. Jeg er så rystet, for det kunne være gået så gruelig galt. Der er gudskelov ikke sket noget alvorligt, men jeg bliver dårlig ved tanken om, hvor galt det kunne være gået, siger Louise Jørgensen, der tilbragte det meste af natten på skadestuen med sin søn, der er sluppet med overfladiske skrammer og knubs.

En 16-årig dreng kørte ned i hullet med sin knallert lørdag aften.
En 16-årig dreng kørte ned i hullet med sin knallert lørdag aften.
Foto: Privatfoto

- Det her skal kommunen bøde for. Jeg har tænkt mig at ringe og anmelde Dragør Kommune til politiet i dag. Og mandag vil jeg tage fat i kommunen, og det kan godt være, de er søde og rare og gerne vil dække skaderne for min søns knallert, men det kan jo også være, de ikke vil, tilføjer hun.

Kommunen skal tage ansvar

Både Louise Jørgensen og Thomas Petersen ønsker at Dragør Kommune tager affære og ansvar, så borgerne i Dragør fremover kan færdes trygt på Kirkevej

De er begge fortørnede over, at der skal være forbundet med livsfare at bevæge sig ud på kommunens veje, og så kritiserer de begge, at man ikke kan komme i kontakt med kommunen på en søndag, så man kan informere og få dem til at rykke ud for at udbedre situationen.

- Selvom kommunen har udliciteret opgaven med vejarbejde til andre firmaer, så er det stadig deres ansvar, siger Louise Jørgensen, der sammen med sin mand søndag eftermiddag skal ud og prøve at hale sønnens knallert op af hullet.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

s-tog

Kvinde frifindes for vold - sprøjtede vand på ansatte i DSB

arbejdsulykke ny ellebjerg

Mand mister livet i arbejdsulykke ved metrobyggeplads

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere